Jaunumi

No 19.-20. novembrim Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību sociālie darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji devušies Vidzemes plānošanas reģiona organizētā pieredzes apmaiņas braucienā, lai iepazītos ar citu pašvaldību sociālo dienestu darbinieku pieredzi, īstenojot dažādus Eiropas Sociālā fonda (ESF) un Eiropas Reģionālā Attīstības fonda (ERAF) projektus. Šāda veida braucieni ļauj gan smelties jaunas idejas un iegūt padomu savu problēmsituāciju risināšanai, gan arī ļauj jomas speciālistiem no visa reģiona iepazīties vienam ar otru tuvāk, pārrunāt darba specifiku un veidot kontaktus turpmākai sadarbībai nākotnē.

Šoreiz pašvaldību speciālisti viesosies Priekuļu novadā, kur pašvaldības Sociālais dienests brauciena dalībniekus iepazīstinās ar sociālās rehabilitācijas programmas izstrādi un ieviešanu pirmspensijas un pensijas vecuma personām. Cēsu novada pašvaldības Sociālais dienests dalīsies pieredzē par invalīdu habilitācijas (habilitācija ir steidzams atbalsts cilvēkiem ar funkciju traucējumiem un viņu tuviniekiem) – dienas centra izveidi, kā arī par mobilo sociālo pakalpojumu resursu centra darbību. Tāpat Cēsu novada pārstāvji iepazīstinās kolēģus ar SOS Bērnu ciematu asociācijas īstenoto projektu, kurā izstrādāta un ieviesta ģimeņu stiprināšanas programma. Kā pozitīvs piemērs izvēlēta arī Latvijas Sarkanā Krusta veselības istaba „Seniors-senioram”.

Valmierā brauciena dalībnieki dosies uz nodibinājumu „Centrs Valdardze”, kur tā darbinieki stāstīs par savu pieredzi, īstenojot projektu un sniedzot sociālās rehabilitācijas pakalpojumus vardarbībā cietušajiem bērniem. Kā viens no labajiem piemēriem Valmieras pusē izvēlēts arī Valmieras Jaunatnes centra „Vinda” Palīdzības birojs, kura darbinieki uzkrājuši pieredzi likumpārkāpumu profilakses darbā ar nepilngadīgajiem.

Naukšēnu novada pārstāvji stāstīs par savā pašvaldībā īstenotajiem sociālās dzīvojamās mājas siltumnoturības uzlabošanas pasākumiem, kā arī dalīsies pieredzē par atbalsta pasākumiem atstumtības riska mazināšanai jauniešu vidū korekcijas izglītības iestādēs.

Dodoties uz Valkas novadu, brauciena dalībnieki viesosies arī Kārķu baznīcā, lai iepazītos ar draudzes  pieredzi sociālās palīdzības sniegšanā, savukārt Valkā ar pieredzi par projektu, kura rezultātā notikusi Valkas filiāles renovācija un nodrošināta vides pieejamība, iepazīstinās Valsts sociālās aprūpes centra „Vidzeme” pārstāvji. Valkā biedrība „Attīstības centrs ģimenei” un Latvijas Sarkanā krusta Valkas komiteja īstenojusi projektu, sniedzot pakalpojumus hiperaktīviem bērniem, kā arī bērniem ar īpašām vajadzībām, viņu pedagogiem un vecākiem. Visbeidzot Valkas novadā brauciena dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar Valkas novada Nakts patversmes darbību, projekta par sociālo pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanu Valkas novada iedzīvotājiem ieviešanu.

Divu dienu pieredzes apmaiņas brauciens noslēgsies Smiltenes pusē, kur Smiltenes novada pašvaldības pārstāvji stāstīs par savu pieredzi sociālās jomas projektu īstenošanā. Lai iepazīstinātu ar paveikto, klātesošajiem tiks izrādīts Vidzemes reģiona mobilo sociālo pakalpojumu „Resursu centru”, kā arī, pastāstīts par vēl kādu projektu, kura galvenais mērķis ir mazināt jauniešu sociālās atstumtības risku, kā arī jauniešu ar funkcionālajiem traucējumiem integrāciju izglītībā. Smiltenes novada kolēģi iepazīstinās brauciena dalībniekus arī ar Open Society Foundation līdzfinansēto projektu „Samariešu atbalsts mājās”, kā arī Labklājības ministrijas līdzfinansēto projektu „Bērnu un ģimenes atbalsta centrs”.

Vidzemes plānošanas reģions projekta "Tehniskā palīdzība Vidzemes plānošanas reģiona ES fondu informācijas centra darbībai” ietvaros regulāri organizē dažādu speciālistu (pašvaldību attīstības speciālisti, dabaszinātņu skolotāji, sociālie darbinieki) pieredzes apmaiņas braucienus, lai stiprinātu darbinieku zināšanas un rosinātu kopīgi meklēt risinājumus dažādām problēmām, vienlaikus smeļoties jaunas idejas savam ikdienas darbam.

 

Vairāk informācijas: Maija Rieksta, Vidzemes plānošanas reģiona ES fondu informācijas centra Tehniskās palīdzības projekta speciāliste, Mob.t. 26099521, E-pasts: maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv

19.11.2014

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930