Aktualitātes

Valmierā šovasar pirmo reizi notiks unikāla diasporas un Valmieras jauniešu vasaras skola – nometne “Olimpiskais Kvants”. Vidzemes Olimpiskais centrs, ciešā sadarbībā ar Valmieras pilsētas domi un Eiropas Latviešu apvienību pirmo reizi Latvijā organizē vasaras skolu, kuras  mērķis ir nostiprināt latviešu valodas zināšanas diasporas jauniešiem, saglabāt un stiprināt diasporas jauniešu saikni ar Latviju un veicināt nacionālās identitātes stiprināšanu, caur kopēju mīlestību pret sportu, latviešu valodu, Latvijas dabu un kultūru.

Nometnē tiek piedāvāta plaša kvalitatīva programma, kas nodrošinās:

  • latviešu valodas prasmju apgūšanu un uzlabošanu;
  • Vidzemes kultūrvides iepazīšanu;
  • individuālu sporta iemaņu attīstīšanu un saiknes starp Latvijas un Diasporas sportistiem -jauniešiem izveidošanu un stiprināšanu;
  • brīvprātīgā darba prasmju attīstīšanu un pielietošanu BMX čempionāta posma laikā;
  • uzņēmējdarbības prasmju attīstību un kopīgu ideju radīšanu latviešu jauniešiem, kas dzīvo Latvijā un ārpus tās.

Nometnē nedēļas garumā, no 7.līdz 14.jūlijam, trīsdesmit 14 – 18 gadus veci diasporas un Valmieras jaunieši (15 Valmieras jaunieši un 15 ārvalstu latviešu jaunieši no dažādām valstīm) , kas vēlas apgūt latviešu valodu un kuru ikdiena ir saistīta ar sportu, kopīgi piedzīvos daudzpusīgu mācību programmu, kas vērsta uz valodas apguvi un praktizēšanu, kopīgu interešu un savstarpējo saišu veidošanu un saiknes ar Latviju stiprināšanu. Plānots, ka nometnē piedalīsies 15 diasporas un 15 Valmieras jaunieši, katram diasporas jaunietim piesaistot 1 Valmieras jaunieti, kas viņam būs nometnes ikdienā kā valodas un kultūras mentors, nodrošinot, ka latviešu valoda tiek lietota ne tikai nodarbību laikā, bet arī visās citās nometnes norisēs.

Sports izvēlēts kā nometnes vadmotīvs, jo tas rada kopīgu interešu pamatu jauniešu grupai, kas satiksies nometnē, ap ko veidot un attīstīt piederību Latvijai. Sporta izglītība un karjeras iespējas šajā jomā ir līdz šim par zemu novērtēts virziens diasporas sadarbības un reemigrācijas politikā, taču ar augstu potenciālu. Sports saliedē ne tikai pāri ģeogrāfiskām robežām, bet arī pāri diasporā nereti pastāvošajām valodas vai kultūras barjerām. Šajā jomā pastāvošās pašizaugsmes, treniņu un sadarbības iespējas ir ne tikai interesants piedāvājums diasporas jauniešiem, bet arī var likt pamatus plašākai reemigrācijas un pārrobežu sadarbības kustībai.

Nometnes rezultātā tiks uzlabotas latviešu valodas zināšanas, stiprināti kontakti starp Vidzemes un diasporas jaunajiem sportistiem, sekmēta turpmākā sadarbība un izveidota un nostiprināta saite ar Latviju diasporas jauniešu vidū, parādot, ka Latvijā ir pieejama pasaules līmeņa sporta infrastruktūra un tiek aktīvi strādāts pie jauniešu sporta attīstības.

Pieteikšanās nometnei ir sākusies! Laipni aicināti reģistrēties visi interesenti, kas ikdienā nodarbojas ar sportu un caur šo hobiju vēlas iegūt radniecīgus draugus Latvijā un pasaulē, pilnveidot savu fizisko formu un uzlabot latviešu valodas zināšanas.

Reģistrācija un plašāka informācija: www.diasporasnometne.valmiera.lv 

Vairāk informācijas:

Jolanta Dukure

"Vidzemes Olimpiskais centrs"
E-pasts: jolanta.dukure PIE voc PUNKTS lv

Tālr. 29878192

30.05.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930