#AtklājVidzemi

Laiks doties Mežtakā - garās distances pārgājienu maršrutā, lai kārtīgi izstaigātos pa mežu, saēstos savvaļas avenes un mellenes, iespējams, atrastu savu labāko sēņošanas vietu, un citreiz atgrieztos  ar lielāku sēņu grozu. Vidzemes tirdziņos jau labu laiku ir redzamas gailenes, bet zinātāji saka, ka šejienes mežos ir parādījušās arī baravikas un apšu bekas.

Lai saelpotos meža gaisu un salasītu dažādas veltes, jābrauc uz Strenču un Valkas apkārtni, kur ir ogām un sēnēm bagāti meži. Dodieties jaunā #AtklājVidzemiDroši piedzīvojumā!

Pirms “pazust” dziļos mežos, aicinām iepazīt Gaujas plostnieku pilsētu Strenčus un izstaigāt Gaujas dabas taku. Mežtakas posmā Strenči – Spicu tilts iesakām doties no stāvlaukuma, kas atrodas autoceļa A3 labajā malā, apmēram 1 km aiz pagrieziena uz Sedu. (Vienu posmu ātrāk Mežtaka vēl nav izkopta.) 

Koka skulptūru parks Strenčos. Foto: U. Brālēns.

Tilts pār Gauju Strenčos. Foto: U. Brālēns.

Bet varbūt izvēlēsities citu Mežtakas posmu - Spicu tilts - Zaķi, kas ved gar Kokšu ezeru virkni un unikālu dabas veidojumu – Cirgaļu iekšzemes kāpām.

  

  

 Augšā no kreisās: Kokšu ezeru dabas taka, Cirgaļu iekšzemes kāpas. Foto: M. Sproģe.

Dodoties uz šiem Mežtakas posmiem, iesakām iepazīt arī tuvumā esošo Strenču kokaudzētavu, kas ir pasaulē viena no modernākajām stādu audzēšanas tehnoloģiju jomā, un apmeklēt Valsts kultūras pieminekli - Vijciema čiekurkalti (tā ir vecākā Latvijā un darbojas kopš 1895. gada), vēl aicinām pavērties uz apkārtnes ainavu no Cirgaļu skatu torņa.

  

 No kreisās: Vijciema čiekurkalte (foto: industrialheritage.travel), Cirgaļu skatu tornis (foto: visit.valka.lv).

Kad ceļotājus uzveicis nogurums, nakšņošanai iespējams izvēlēties pašā meža vidū esošo Vijciema Medību pili jeb dizaina viesu namu Bergervilla

Bergervilla. Foto: Facebook/bergervilla.

Lai piedzīvojumiem bagātas brīvdienas!

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 

23.07.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930