Energoefektivitātes jaunumi

Dienas Bizness  konferences sadarbībā ar Nīderlandes vēstniecību,  AS “Latvijas Gāze” un SIA “Rīgas BioEnerģija”  piedāvā diskusiju platformu šī gada 28. septembrī forumā  „Siltuma un aukstuma ražošanas ekonomika ilgtspējīgā valstī”.

Foruma mērķis ir analizēt elektroenerģijas, dabas gāzes,  siltuma un atjaunojamās enerģijas tehnoloģiju un resursu tirgus tendences un iespējas siltumapgādes nozarē. Apzināt  ieguvumus, kādus ikvienam personīgi un valstij kopumā var dot energoefektivitātes pasākumu īstenošana.  Pie sagaidāmajām  izmaiņām enerģijas industrijas likumdošanā,  veicināt  dialogu starp uzņēmējdarbības vidi un likumdevēju.

Mērķa auditorija – enerģētikas nozares profesionāļi, pašvaldību pārstāvji, namu apsaimniekotāji, lielo un vidējo uzņēmumu vadītāji.

Norises vieta un laiks – Radison BLU Daugava, zāle “Lielupe”, 28.septembris

Siltuma apgādes ietekme uz uzņēmumu konkurētspēju un iedzīvotāju dzīves kvalitāti nav pārvērtējama. Latvijā tā patērē ap 30 % no visas primārās enerģijas. Klimata pārmaiņu ietekmē mainās siltuma pieprasījuma tendence ēku siltuma apgādei. Mazinās aukstuma maksimumi, bet pagarinās pieprasījuma sezona.  Pieaug pieprasījums pēc telpu dzesēšanas, kas ir klimata pārmaiņu sekas un modernās arhitektūras īpatnības. Visa tā rezultātā arī Latvijā notiek izmaiņas likumdošanas un normatīvajā vidē, bet vēl lielākā mērā biznesa vidē. Patērētāju iespējas ietekmēt tradicionālo siltuma apgādes sistēmu ekonomiku liek mainīt apgādes uzņēmumu biznesa modeļus. Visai nopietna ietekme būs ES likumdošanas iniciatīvu elektrības tirgus, efektivitātes, atjaunojamās enerģijas un dabas gāzes jomā  pārnesei uz Latvijas normatīvo vidi. Eiropas Komisijas iniciatīvas ir radušās tehnoloģisko pārmaiņu, digitalizācijas, automātikas un finansiālo inovāciju rezultātā. Tomēr svarīgāk par centralizētām normatīvām norādēm ir biznesa reālā vide, pieredze un labākās prakses piemēri, kā arī tehnoloģiju, iemaņu un informācijas pārnese starp uzņēmumiem, patērētājiem un investoriem starptautiskajā griezuma. Lētāk un efektīvāk ir mācīties, pilnveidot un piemērot nekā atklāt no jauna jau zināmo.

Programma tiks publicēta drīzumā!

Darba valoda: latviešu/angļu

Cena vienai personai:
Dalības maksa: 140 EUR + PVN
Dienas Biznesa abonentiem,  Latvijas Gāzes korporatīvajiem klientiem, Enerģijas risinājumi korporatīvajiem klientiem:  15% atlaide 119 EUR + PVN

Piezīme:
organizētājs patur tiesības mainīt lektoru un tēmu sarakstu, ja tāda nepieciešamība rastos.

PIETEIKŠANĀS FORUMAM: ŠEIT
vai atverot saiti: https://goo.gl/forms/LKuGRX0LO71GooVw2

Informāciju sagatavoja:

Dace Rempe
Tel.: 26476977
E-pasts: dace.rempe PIE db PUNKTS lv

16.08.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930