Arhīva kalendārs

« January 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pašvaldību energopārvaldnieki, ēku apsaimniekotāji un lēmumu pieņemšanā iesaistītie speciālisti ir aicināti šī gada 27. janvārī piedalīties Vidzemes plānošanas reģiona rīkotajā tiešsaistes seminārā “ENERGOEFEKTIVITĀTES UN ATJAUNOJAMO ENERGORESURSU PROJEKTU VĒRTĒŠANA UN FINANSĒŠANA”. Seminārs būs noderīgs energoefektivitātes projektu sagatavošanas darbā, palīdzot izprast, kādai informācijai lēmumu pieņēmējiem jāpievērš uzmanība. Pašvaldībām nereti nākas izvēlēties, kurus objektus atjaunot pirmos. Seminārā apskatīsim, kā efektīvāk veikt šo izvēli un izvērtēt energoefektivitātes projektus gan no plānošanas viedokļa, gan izvērtējot to ekonomiskos rādītājus un rīkojot iepirkumus.

Noslēdzoties projektam “EFFECT4buildings”, kura ietvaros izstrādāta rokasgrāmata “Finanšu instrumenti un rīki ēku energoefektivitātes uzlabošanai” (apskatāma šeit), vēlamies sīkāk iepazīstināt finanšu aprēķinu rīku, kas var palīdzēt izvērtēt projektu rentabilitāti. SIA “Ekodoma” speciāliste Marika Rošā pastāstīs, kā vērtēt energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu projektus pašvaldībā, savukārt Latvijas Vides investīciju fonda speciāliste Zane Bilzēna stāstīs par viedajām finansēm gudrajām ēkām. Gulbenes novada pašvaldības attīstības nodaļas vadītājs Jānis Barinskis iepazīstinās ar Gulbenes pašvaldības pieredzi vides projektu ieviešanā un ar lēmumu pieņemšanas procesu, tai skaitā, deputātu pārliecināšanu. Alojas novada pašvaldības priekšsēdētājs Valdis Bārda stāstīs par pašvaldības pieredzi zaļā iepirkuma īstenošanā bibliotēkas ēkas celtniecībai. Seminārā pievienosies arī VARAM Investīciju politikas departamenta pārstāvis Kaspars Raubiškis, kas iepazīstinās ar plānoto ES fondu finansējumu pašvaldību ēku un infrastruktūras energoefektivitātes paaugstināšanai.

Detalizēta pasākuma programma pieejama šeit.

Aicinām pieteikt savu dalību seminārā līdz 26. janvārim, reģistrējoties saitē: https://ej.uz/E4Bseminars

Pēc reģistrācijas, tuvojoties pasākumam, katram dalībniekam tiks nosūtīta Zoom platformas saite tiešsaistes semināram.

Seminārs tiek rīkots Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020. gadam projekta "Efektīvi finanšu instrumenti ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ieviešanai" (EFFECT4buildings)  ietvaros, kuru ievieš Vidzemes plānošanas reģions kopā ar partneriem no vairākām Baltijas jūras reģiona valstīm ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Norvēģijas atbalstu. "EFFECT4buildings" mērķis ir palielināt ēku energoefektivitātes pasākumu skaitu publiskajās ēkās visā Baltijas jūras reģiona teritorijā. Vairāk par projektu: http://www.vidzeme.lv/

Papildu informācija: Inese Jēgere, projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, inese.jegere PIE vidzeme PUNKTS lv.

Informāciju sagatavoja: Rūta Ročāne, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, ruta.rocane PIE vidzeme PUNKTS lv.

 

CITAS VIDZEMES ENERGOEFEKTIVITĀTES ZIŅAS

 

_