Arhīva kalendārs

« January 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Trešdien, 19. janvārī no plkst. 14.00 līdz plkst. 16.00 interesenti tiek aicināti uz vebināru “VENTILĀCIJA DAUDZDZĪVOKĻU ĒKĀS. Pieredzes apmaiņa: Igaunijas un Latvijas daudzdzīvokļu ēku piemēri.”.

Edgars Augustiņš, Vidzemes plānošanas reģiona energoefektivitātes eksperts norāda: “Šoziem Latvija piedzīvo nebijušās enerģijas cenas svārstības – tas virknei mājsaimniecību ir liels slogs. Lai arī vadošie enerģētikas eksperti nespēja prognozēt šādu cenu kāpumu, vairums no viņiem uzsver, ka nav ideālāka brīža par šo, kad izsvērt enerģijas izmantošanas paradumus mājsaimniecībā un ieguldīt energoefektivātes paaugstināšanā. Tas attiecas gan uz privātmāju iedzīvotājiem, gan arī daudzdzīvokļu ēku iemītniekiem un uzturētājiem. Ventilācijas sistēma ir neatņemama ēkas renovācijas procesa sastāvdaļa.” 

 

Vebināra dalībniekiem būs iespēja salīdzināt daudzdzīvokļu ēku renovācijas atbalsta programmas Latvijā un Igaunijā. Papildus tam dalībnieki no Latvijas varēs uzdot konkrētus jautājumus LR Ekonomikas ministrijas pārstāvim par jaunās daudzdzīvokļu ēkas atjaunošanas atbalsta programmas noteikumiem Latvijā – kas nepieciešams, lai jūsu māja būtu pirmā rindā uz pieejamo atbalstu. Vebinārā tiks salīdzinātas arī divu veidu ventilācijas – dabiskā un mehāniskā, lai gūtu priekšstatu par labākajiem ventilācijas risinājumiem, kas vīrusu laikā ir vitāli svarīgi arī veselības uzturēšanai. Pasākuma noslēgumā ar savu pieredzes stāstu par dzīvi ēkā, kurā ierīkota centralizēta ventilācija, stāstīs iedzīvotājs no Igaunijas.

Vebinārā tiks demonstrēts arī Smart Living interaktīvais bezmaksas rīks mājsaimniecībām energoefektivitātes izvērtējumam, kurš bez maksas pieejams ikvienam interesentam saitē https://www.livingsmart.io/tool/ (t.sk. arī latviešu valodā).

 

>> DARBA KĀRTĪBA << (latviešu valodā)

 

Vebināra darba valoda – angļu; tiks nodrošināts tulkojums uz latviešu valodu.

Uzmanību! Dalība bez maksas, bet ar iepriekšēju reģistrēšanos šajā saitē:

 https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_55p1geQNTj-7rHuIn0gFZw

 

Par “Smart Living”

Pieredzes apmaiņas vebināru organizē Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Smart Living projekta partneri Igaunijā – Tartu Reģionālās enerģētikas aģentūru. “Praktiski risinājumi gudrai energoresursu izmantošanai” (Smart Living) ir Interreg Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts. Tā mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par videi draudzīgu dzīvesveidu un pārdomātu enerģijas resursu izmantošanu Latvijā un Igaunijā, apvienojot abu valstu zināšanas un partneru organizāciju kompetenci. Latvijā projektu īsteno Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris un Vidzemes plānošanas reģions, Igaunijā – Tartu reģionālā enerģētikas aģentūra. 

 

Jautājumiem: Eva Meijere, projekta “Smart Living” vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, eva.meijere PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv">anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv  

 

Augstāk minētā informācija šajā publikācijā atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.