ES fondu jaunumi

Stājoties spēkā grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr. 374 « Līdzfinansējuma piešķiršanas, vadības, uzraudzības un kontroles kārtība sabiedrības integrācijas veicināšanai un nevalstiskā sektora attīstības programmu un projektu īstenošanai », Sabiedrības integrācijas fonds izsludina atklātu projektu konkursu programmas „Pilsoniskās līdzdalības veicināšanas programma (atbalsta programma diasporas NVO darbības atbalstam)” ietvaros.

Liela daļa ārvalstīs dzīvojošo tautiešu ir motivēti un ieinteresēti Latvijas sabiedriski politiskajos procesos, tādēļ saiknes saglabāšana ar Latviju, nodrošinot iespēju sekot līdzi aktuālākajām norisēm un pašiem aktīvi iesaistīties, ir būtiska. Programmas mērķis ir uzturēt diasporas saikni ar Latviju, stiprināt piederības sajūtu Latvijai, tai skaitā nodrošināt nacionālās identitātes saglabāšanu, pilsonisko līdzdalību, sabiedrisko un kultūras līdzdalību, kā arī veicināt atgriešanos Latvijā.

Projektus iesniegt var Latvijas Republikā reģistrēta biedrība vai nodibinājums, kas pārstāv Latvijas diasporas ārvalstīs intereses, kā arī, ņemot vērā 22.aprīlī apstiprinātos MK grozījumus, ārvalstīs reģistrēta organizācija, kas pārstāv Latvijas diasporu ārvalstīs.

Programmas ietvaros atbalstāmās aktivitātes, tādas kā, valsts svētku svinēšana, informatīvi un izglītojoši pasākumi par diasporai svarīgiem jautājumiem u.c., sekmēs diasporas iesaisti Latvijas kultūras, politiskajā un sabiedriskajā dzīvē. 

Kopējais 2015.gadā programmas ietvaros pieejamais finansējums ir 169 322 EUR no Sabiedrības integrācijas fondam piešķirtajiem valsts budžeta dotācijas līdzekļiem.

Programmas ietvaros tiks atbalstīti divu veidu projekti:

  • Makro projekti, kuru ietvaros tiek īstenotas plaša mēroga iniciatīvas, regulāri ikgadēji pasākumi, iesaistot vismaz piecas latviešu kopienas, ārpus Latvijas Republikas.
  • Mikro projekti, kas īsteno vietēja vai reģionāla mēroga iniciatīvas.

Līdz š.g. 22.maijam projektu iesniegumu iesniedzējiem ir iespēja saņemt individuālas konsultāciju par projekta iesnieguma sagatavošanu. Konsultācijas tiks sniegtas elektroniski, nosūtot savus jautājumus uz e-pastu linda.mezviete PIE sif.gov PUNKTS lv vai zvanot pa tālruni +371 67078208.

Plašāku informāciju par programmu iespējams skatīt Sabiedrības integrācijas fonda mājas lapā www.sif.gov.lv

Plašāka informācija:
Dace Zariņa,
Sabiedrības integrācijas fonda
Sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr.: 67078211

e-pasts: dace.zarina PIE sif.gov PUNKTS lv

 

23.04.2015

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930