ES fondu jaunumi

Septīto reizi visā Eiropā divas nedēļas, no 2015. gada 27. aprīļa līdz 10. maijam, tiks atzīmēta Eiropas Jaunatnes nedēļa (EJN2015). 33 valstīs, kas piedalās Eiropas Savienības Erasmus+ programmā, EJN2015 ietvaros notiks visdažādākie pasākumi un aktivitātes, kuras koordinēs un organizēs jaunatnes valsts aģentūras, kas īsteno Erasmus+ programmu.

EJN2015 tēma ir atklāt jauniešu potenciālu kā atslēgu līdzdalībai darba tirgū un sabiedrībā, koncentrējoties uz svarīgākajiem jautājumiem, kas aptver jaunatnes līdzdalības daudzveidību. Tā akcentē, cik svarīgi ir nodrošināt jauniešiem pilnvērtīgas iespējas iesaistīties un aktīvi līdzdarboties visās sabiedrības dzīves jomās, un tas ir veids, kā veicināt plaukstošu demokrātiju, sekmējot jauniešu integrāciju, tostarp iekļaušanos darba tirgū.

EJN2015 aktuālie jautājumi ir Erasmus+ programmas aktivitātes attiecībā uz jaunatni. Pasākums sniedz arī iespēju iepazīstināt ar iepriekšējās programmas „Jaunatne darbībā" sekmīgu īstenošanu.

Eiropas Izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta komisārs Tibors Navračičs 6. maijā Briselē rīkos augstākā līmeņa sanāksmi, kas koncentrēsies uz EJN2015 jautājumiem. Pasākums noslēgsies ar apbalvošanas ceremoniju, kurā tiks apbalvoti trīs labākie „Jaunatne darbībā" un Erasmus+ programmas atbalstītie projekti.

Eiropas Jaunatnes foruma organizētā „YO!Fest" pasākuma ietvaros Eiropas Komisija 6. maijā Eiropas Parlamenta esplanādē rīkos apbalvošanai nominēto projektu prezentēšanas izstādi.

Papildus tam EJN2015 ietvaros tiks organizēta Ideju laboratorija - jauna koncepcija, kas ļaus jauniešiem izpaust savas oriģinālās un iedvesmojošās idejas attiecībā uz jaunatnes iespējām, nodarbinātību un uzņēmējdarbību, kā arī globālās attīstības jautājumiem. Jaunieši jau piedalās savas valsts Ideju laboratorijās visā Eiropā, un viņu jaunās idejas tiks publicētās Eiropas Jaunatnes portālā EJN2015 sākumā. Jauniešu vienaudžiem visā Eiropā būs iespēja balsot par šīm idejām, kuras pēc tam tiks nosūtītas izskatīšanai un atsauksmju sniegšanai lēmējpersonām. Pārstāvjiem no katras valsts Ideju laboratorijas 5. maijā būs iespēja doties uz Briseli, lai piedalītos galvenajā Ideju laboratorijas seminārā un nākošajā dienā prezentētu idejas augstākā līmeņa sanāksmē.

Eiropas Komisija rīkos arī konferenci Briselē, kas būs saistīta ar ES notiekošā strukturētā dialoga ar jauniešiem un jaunatnes organizācijām jautājumiem. Šī konference pulcēs pārstāvjus no visām Nacionālajām darba grupām, kas vada līdzdalības procesu 28 ES dalībvalstīs, lai dalītos labākajā pieredzē un sniegtu ieteikumus par veidiem, kā uzrunāt jauniešus no visām sabiedrības daļām.

Jaunieši, kas vēlas iesaistīties EJN2015 ietvaros organizētajos reģionālajos vai valsts līmeņa pasākumos, var apmeklēt tīmekļa vietni www.youthweek.eu, kas sniedz pārskatu par organizētajām aktivitātēm visā Eiropā. Eiropas Jaunatnes nedēļas pasākumus Latvijā organizē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Informācijas avots: Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra

27.04.2015

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930