ES fondu jaunumi

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) aicina interesentus uz semināriem Ventspilī, Valmierā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā un Rīgā par projektu iesniegumu atlasi pasākumam “Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai”. Šim mērķim pieejami 23,3 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

 

CFLA un Ekonomikas ministrija semināros sniegs informāciju par nosacījumiem atbalsta saņemšanai, kā arī projekta iesnieguma sagatavošanu un iesnieguma veidlapas aizpildīšanu. Tāpat semināros tiks sniegta informācija par Eiropas Savienības fondu projektu e-vides lietošanu – kā kļūt par tās lietotāju un kā iesniegt projektu šajā vidē.

Semināri notiks Ventspilī, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī un Rīgā:
16.jūnijā – Ventspilī, pilsētas domes Kultūras centrā;
17.jūnijā – Valmierā, Kultūras centrā;
28.jūnijā – Jelgavā, pilsētas domes Konferenču zālē;
29.jūnijā – Liepājā, Liepājas domē;
30.jūnijā - Daugavpilī, pilsētas domes zālē;
1.jūlijā – Rīgā, CFLA konferenču zālē.

Sīkāka informācija par semināru norises vietu, darba kārtību un reģistrēšanos pieejama CFLA mājaslapā. Papildu informāciju var saņemt CFLA Klientu apkalpošanas centrā (info PIE cfla.gov PUNKTS lv, 66939777).

Projektu iesniegumu pieņemšana CFLA notiek no š.g. 3. jūnija līdz 3. augustam. Projektu iesniedzēji var būt komersanti vai nodibinājumi, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un iznomāšanu ražošanas vajadzībām, apstrādes rūpniecības mazie un vidējie komersanti, kas būvē ražošanas telpas savām vajadzībām, kā arī ostas pārvaldes.

Pasākuma mērķis ir veicināt apstrādes rūpniecības komersantu paplašināšanos un jaunu komersantu veidošanos, atbalstot industriālo telpu izveidi reģionos. Mērķa grupa ir sīkie (mikro), mazie un vidējie komersanti, kas veic saimniecisko darbību apstrādes rūpniecības nozarēs.

Paredzēts, ka finansējumu piešķir ražošanas ēku būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai visā Latvijas teritorijā, izņemot RīguVienam plānošanas reģionam pieejamais ERAF finansējums ir4 667 819 eirovienam projektam maksimālais ERAF finansējuma apmērs ir 1 166 000 eiro.

Detalizēti projektu iesniegumu atlases nosacījumi pieejami Ministru kabineta 12.04.2016. noteikumos Nr. 227.

ERAF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" 3.1.1.5. pasākuma "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai" ietvaros.

Paziņojums par atklātu projektu iesniegumu atlasi 02.06.2016. publicēts Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapa un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases .

 

Par CFLA:

CFLA ir Finanšu ministrijas resora iestāde, kura uzrauga ES fondu un citu finansējuma avotu projektu ieviešanu.

ES fondu 2014.-2020. gada plānošanas periodā CFLA veic vienīgās sadarbības iestādes funkcijas. Tās ietver projektu iesniegumu atlases organizēšanu, līgumu slēgšanu, projektu ieviešanas uzraudzību, maksājumu veikšanu u.c. - fondu praktiskās ieviešanas nodrošināšanu, ko CFLA veic sadarbībā ar nozaru ministrijām jeb atbildīgajām iestādēm.

Projektu iesniegumu atlasi CFLA uzsāk brīdī, kad ir definēti nosacījumi ES fondu darbības programmā ietverto specifisko atbalsta mērķu ieviešanai, ko atbilstoši ES fondu vadības sistēmai izstrādā nozaru ministrijas. Nosacījumus apstiprina valdība un izdod Ministru kabineta noteikumu formā.

Ir noteikti divi projektu atlašu veidi - atklāta atlase, kuras ietvaros starp projektu iesniedzējiem notiek vienlīdzīga sacensība par projekta iesnieguma apstiprināšanu, un ierobežota atlase, ja iepriekš ir noteikts projektu iesniedzējs vai iesniedzēju loks. Šajā gadījumā apstiprina un finansē visus projektu iesniegumus, kuri atbilst kritērijiem.

ES fondu vadībā CFLA par prioritāti ir izvirzījusi iespēju visu ar projekta īstenošanu saistītās dokumentācijas apriti organizēt elektroniski, tādējādi nodrošinot Eiropas Komisijas iniciatīvas E-kohēzija ieviešanu.

Klientu apkalpošanu un klātienes konsultācijas CFLA nodrošina Klientu apkalpošanas centrā Vecrīgā, Meistaru ielā 10, 1. stāvā (t.s. “Kaķu namā” pie Līvu laukuma), kā arī reģionos – CFLA reģionālajās nodaļās Cēsīs, Kuldīgā un Rēzeknē. Reģionālās nodaļas izveide plānota arī Zemgalē.

 

Informāciju sagatavoja:
Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 26019685, ieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lvieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lv">
www.cfla.gov.lv

14.06.2016

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031