ES fondu jaunumi

Šā gada 4. oktobrī Rēzeknē notiks forums “Valsts atbalsta biznesu”, kurā uzņēmēji varēs saņemt visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Šobrīd uzņēmējdarbības uzsākšanai un tālākai izaugsmei pieejamā valsts atbalsta apmērs ir vairāk kā 400 miljoni eiro.

Forumā runāsim par iespējām valsts un uzņēmēju sadarbības paplašināšanai, stiprinot uzņēmumu konkurētspēju un aicinot izmantot valsts un ES fondu sniegto atbalstu. Detalizētas prezentācijas par atbalsta programmām sniegs Attīstības finanšu institūcija Altum (Altum), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Vita Pučka, ALTUM Latgales reģiona vadītāja: “ALTUM šogad veiktais biznesa uzsācēju pētījums atklāja, ka, iesaistoties uzņēmējdarbībā, cilvēka apmierinātība ar dzīvi pieaug, arī finansiālā situācija uzlabojas. Vienlaikus uzņēmēji atzina, ka, sākot biznesu šodien, daudzas lietas būtu darījuši citādi, tai skaitā, noteikti vairāk laika būtu veltījuši pieredzes apmaiņai ar citiem uzņēmējiem. Tāpēc ALTUM forumā ne tikai palīdzēs noorientēties savās valsts atbalsta programmās, bet arī iepazīstinās ar savu klientu pieredzes stāstiem un palīdzēs veidot kontaktus, kas var noderēt aizraujošajā uzņēmējdarbības ceļā.”

Skaidrīte Baltace, LIAA Rēzeknes biznesa inkubators: “Valsts institūciju, arī LIAA biznesa inkubatoru, pašvaldību un biznesa atbalsta organizāciju piedāvātie risinājumi patlaban nodrošina atbalstu gan biznesa ideju testēšanai, gan mūsdienīgu, tehnoloģisku ražošanas uzņēmumu attīstībai un eksportam. Viens no svarīgiem faktoriem, lai izveidotu pelnošu biznesu, ir drosme dalīties ar savu ideju, uzņemties risku un aktīvi darboties. Šāds forums, kur vienuviet pieejama vairāku valsts un pašvaldību institūciju informācija un biznesa pieredzes stāsti, veido topošo un jau esošo uzņēmēju kontaktu loku un sniedz motivāciju jauniem izaicinājumiem.”

Foruma otrajā daļā tiks organizētas divas paralēlās sesijas par pieejamo atbalstu uzņēmējdarbības uzsācējiem un uzņēmējiem ar pieredzi, kā arī visiem klātesošajiem būs iespēja dzirdēt katra reģiona veiksmīgu mazu un vidēju uzņēmumu pieredzes stāstus par biznesa veidošanu un attīstību, kā arī valsts atbalsta izmantošanu.

Forumā Rēzeknē savā pieredzē ar klātesošajiem dalīsies ģimenes uzņēmums Inteco Wood, kuru vada Marina un Dainis Molodcovi, kas izveidojuši celtniecības uzņēmumu ar savu kokzāģētavu un galdniecības cehu. Uzņēmums izceļas ar mērķtiecīgu dažādu valsts atbalsta iespēju izmantošanu. Uzņēmums, dibināts pirms pieciem gadiem, šodien turpina strauju izaugsmi.

Tāpat dzirdēsiet uzņēmuma Resento īpašnieka Viktora Gžibovska stāstu, kur reizē ir gan darba ņēmējs, gan uzņēmējs. Strādājot algotu darbu gan kā vadītājs, gan kā ražošanas eksperts, pārdošanas treneris un pasākumu organizators,  viņš papildus nolēma uzsākt arī savu biznesu un Rēzeknē atvērs atpūtas kompleksu ar pirts un SPA procedūrām. Šobrīd bizness ir attīstības stadijā.

Uzņēmums Manco Energy Latgale Jāņa Trēziņa un Māra Mūrnieka vadībā gatavo un eksportē malku un skalus. Bizness veidots mērķtiecīgi un rūpīgi, kā pēc biznesa rokasgrāmatas – vispirms pētīts tirgus, pieprasījums pēc preces, konkurence izvēlētajā nišā, mērķtiecīgi veidoti kontakti. Lai arī no klupieniem pilnībā izvairīties nav izdevies, uzņēmums sekmīgi gandrīz visu produkciju eksportē un gatavojas arī jauniem atspērieniem.

Uzņēmums Caletum, uzņēmuma saimnieks Rihards Breidaks, ražo sliežu ceļu pārmiju detaļas Austrijas uzņēmuma vajadzībām. Sākotnēji uzņēmums darbojās kā starpnieks starp pircēju un ražotāju, bet vēlāk, uzkrājis nepieciešamās zināšanas, atpirka iekārtas un ir gatavs pasūtījumus veikt pats saviem spēkiem.

Foruma noslēgumā norisināsies tīklošanās – īpašos stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta un biznesa attīstības jautājumiem. Konsultācijas sniegs Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Izglītības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts darba inspekcijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras,  Uzņēmumu reģistra darbinieki, Latgales plānošanas reģiona, kā AS “SEB banka” un AS “Citadele”, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latvijas Biznesa savienības, Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla un startin.lv, Francity  pārstāvji.

Forums “Valsts atbalsta biznesu” Rēzeknē notiks š.g. 4. oktobrī no pl.10.00 – 15.30 Latgales vēstniecībā Gors, Pils ielā 4, Rēzeknē. Foruma dienaskārtība un reģistrēšanās anketa publicēta Altum tīmekļa vietnē.

Kā zināms, forumi par valsts atbalstu uzņēmējiem ir kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju komersantiem vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu. Šogad Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum (Altum), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) kopīgi rīkotajos  pasākumos piedalīsies vairāk kā 20 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas. Šā gada oktobrī forumi notiks vēl divās Latvijas pilsētās:

Detalizēta informācija par forumiem (programmas, norises vietas un laiki, saite uz reģistrācijas anketu dalībai forumos)  publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.  Dalība forumos - bezmaksas. Papildu informācija par forumiem pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: atbalstsuznemejiem PIE em.gov PUNKTS lv, tālr.: 67013240).

Forumus organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā, Attīstības finanšu institūcija Altum un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra informatīvās kampaņas “Atbalsts uzņēmējiem” ietvaros. Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem aicinām sekot mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: 67013193
E-pasts: Evita.Urpena PIE em.gov PUNKTS lv; prese PIE em.gov PUNKTS lv">prese PIE em.gov PUNKTS lv
Web: www.em.gov.lv
Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija
Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem

27.09.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031