ES fondu jaunumi

Nesenās klimata kustības liecina par jauniešu masveida mobilizāciju cīņā pret globālām klimata pārmaiņām. Jaunieši apgalvo, ka viņi ir būtiska daļa no dialoga, kad runa ir par planētas nākotni. Viņus dziļi skārusi sanitārā krīze un tās ekonomiskā ietekme. Viņu nākotne lielā mērā būs atkarīga no pašreiz veiktajiem politikas pasākumiem. Turklāt, viņi ir ļoti nobažījušies par globālo sasilšanu un bioloģiskās daudzveidības aizsardzību un var darboties kā pārmaiņu katalizatori, ja vien viņi jūt, ka viņu balss tiek sadzirdēta.

Jaunieši pārāk ilgi atstāti ārpus lēmumu pieņemšanas, kas ietekmē viņu nākotni, tāpēc Eiropas Komisija atzinusi jauniešu līdzdalības nozīmi politikas dialogā, īpaši zaļās pārejas laikā, par ļoti būtisku.

EUTeens4Green projekts uzsākts kā skaidra atbilde uz pašreizējās situācijas vajadzībām. Tas piedāvā pusaudžiem iespēju uzņemties atbildību un kļūt par pārmaiņu dalībniekiem, vienlaikus radot aktivitātes, kas palīdzētu veidot zaļo atveseļošanos viņu reģionā un tādējādi veicināt labu kohēzijas politikas pārvaldību.

Piešķirot dotācijas pusaudžiem, lai veicinātu zaļo pāreju viņu reģionos, šis projekts ir kā aicinājums ieviest jauniešu radītas un vadītas aktivitātes vietējā līmenī, lai palīdzētu atraisīt jaunās paaudzes potenciālu, kad runa ir par viņu līdzdalību sabiedrībā.

Ģeogrāfiskā darbības joma aptver teritoriālās taisnīgās pārejas plānu reģionus, kas visvairāk pakļauti zemu oglekļa emisiju pārejas sociālajai un ekonomiskajai ietekmei. Tie skaidri parāda apņemšanos no jauna definēt reģionālā finansējuma prioritātes, lai mazinātu sociāli ekonomiskās atšķirības.

Kuri reģioni ir piemēroti? Izpēti ŠEIT.

Vairāk informācijas meklē ŠEIT.

Projektu pieteikumu iesniegšana noslēdzas 03.11.2022.

05.12.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930