Arhīva kalendārs

« January 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma „Kultūra” finansiāli atbalsta profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku radošos braucienus, mākslinieku rezidences un īstermiņa un ilgtermiņa sadarbības tīklu izveidi. Tās mērķis ir izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei. Šo programmu kopīgi finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, un to administrē Ziemeļvalstu Kultūras punkts Somijā.

No 2020. gada 3. janvāra mobilitātes programmā „Kultūra” ir atvērta pieteikšanās finansiālam atbalstam radošiem braucieniem (mobility funding). Pieteikumus var iesniegt profesionāli mākslinieki un citu radošo profesiju pārstāvji visās mākslas un kultūras jomās, lai dotos radošā braucienā uz kādu no Baltijas valstīm vai Ziemeļvalstīm (brauciena ilgums 1–10 dienas). Finansiālais atbalsts paredzēts ceļa un uzturēšanās izmaksu segšanai. Braucieniem var pieteikties arī nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu vietu, vienā un tajā pašā laikā. Pieteikšanās termiņš līdz 2020. gada 4. februārim (plkst.15:59 pēc Somijas laika).

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Kultūra” aktuālie pieteikšanās termiņi 2020. gadā visos moduļos:

Radošo braucienu atbalsts

No 3. janvāra līdz 4. februārim

No 3. marta līdz 3. aprīlim 

No 17. jūlija līdz 17. augustam

No 18. septembra līdz 19. oktobrim

Atbalsts īstermiņa sadarbības tīklu izveidei

No 22. janvāra līdz 21. februārim 

No 9. septembra līdz 9. oktobrim 

Atbalsts ilglaicīgu sadarbības tīklu izveidei

No 22. janvāra līdz 21. februārim 

Atbalsts mākslinieku rezidencēm

No 8. janvāra līdz 7. februārim

 

Visi pieteikumi aizpildāmi Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājas lapā elektroniski: www.nordiskkulturkontakt.org 

Plašāku informāciju meklējiet Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā mājas lapā vai Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā.

 

Kontaktpersona Latvijā: Ginta Tropa +371 26362558ginta PIE norden PUNKTS lv

 

Informācija pārpublicēta no Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā mājas lapas.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi trešo atlases kārtu Ekonomikas ministrijas sagatavotajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par Kohēzijas fonda (KF) atbalstu energoefektivitātes paaugstināšanai ražošanas objektos. Šajā atlases kārtā pieejamais KF finansējums projektu īstenošanai ir gandrīz 11,7 miljoni eiro.

Apstrādes rūpniecības nozares komersanti iesniegumus ES fondu līdzfinansējuma saņemšanai var iesniegt no 2020. gada 9. janvāra līdz 2020. gada 9. aprīlim.

ES fondu atbalsts paredzēts rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu energoefektivitāti paaugstinošu pārbūves vai atjaunošanas darbu veikšanai, kā arī energoefektīvu ražošanas un tās blakusprocesus nodrošinošo iekārtu iegādei, lai aizstātu esošās, mazāk energoefektīvās iekārtas. Tāpat paredzēts, ka finansējumu var ieguldīt ēku inženiersistēmu atjaunošanā, pārbūvē vai izveidē, sekundāro energoresursu atgūšanai no ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem un atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanā, kā arī projekta tehniskās dokumentācijas sagatavošanai.

Vienam finansējuma saņēmējam un viņa saistītajiem uzņēmumiem maksimālais KF finansējuma apmērs trešās atlases kārtas ietvaros ir 1 miljons eiro. KF atbalsta intensitāte ir līdz 30 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

Programmas trešajā atlases kārtā pieejamais KF finansējums projektu īstenošanai ir 11 679 793 eiro.

Par izsludināto projektu atlasi papildu informāciju būs iespējams gūt seminārā, kas notiks 2020. gada 29. janvārī, Rīgā. Pieteikšanās semināram klātienē – CFLA mājaslapā, semināram tiks nodrošināta arī tiešraide internetā.

Seminārā tiks sniegta noderīga informācija par nosacījumiem atbalsta saņemšanai un projekta iesnieguma sagatavošanu.

Detalizēti projektu īstenošanas nosacījumi pieejami Ministru kabineta 05.11.2019. noteikumos Nr. 506.

KF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz AER apstrādes rūpniecības nozarē" ietvaros.

Paziņojums par atklātu projektu iesniegumu atlasi 08.01.2020. publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapa un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”.


Informāciju sagatavojusi:
Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 26019685, ieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lv
www.cfla.gov.lv

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) projektu iesniegumu atlasē par apmācību organizēšanu nodarbinātajiem saņēmusi sešus projektu iesniegumus, kuros kopumā paredzētas Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) investīcijas vairāk nekā 6,4 miljonu eiro apmērā.

Projektu pieņemšana ES fondu programmā dažādu apmācību organizēšanai komersantiem noslēdzās 2019. gada nogalē. Pēc projektu apstiprināšanas – provizoriski š.g. aprīlī - informācija par apstiprinātajiem projektiem, t.sk. projektu īstenotāju kontaktinformācija, tiks publicēta CFLA mājaslapas sadaļā “Projektu īstenošana”. Aicinām komersantus par savu darbinieku apmācību iespējām sazināties ar atbilstošās nozares projektu īstenotājiem!

Šai projektu atlases kārtai, tāpat kā 2016. gadā izsludinātajā programmas pirmajā atlases kārtā, bija paredzēti 9 miljoni eiro ERAF līdzekļu. CFLA otrajā atlases kārtā ir saņēmusi sešus projektu iesniegumus ar kopējo ERAF investīciju prasījumu vairāk nekā 6,4 miljonu eiro apmērā.

Projektu iesniedzēji – biedrības un nodibinājumi - pārstāv tādas nozares kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kokrūpniecība, būvniecība un pakalpojumu nozare. Plānots, ka, realizējot projektus, tiks apmācīti 4008 darbinieki, tādējādi nodrošinot 260 komersantus ar atbilstošas kvalifikācijas darbaspēku.

Apmācības ar ERAF atbalstu šajā programmā var organizēt dažādās jomās, piemēram, dizainā, ražošanas inženierzinībās, telemātikā un loģistikā, matemātikā, datorzinātnē, programmēšanā, mežsaimniecībā, vides aizsardzībā, projektu vadībā, valodu apmācību u.c.

Programma paredzēta, lai nodrošinātu uzņēmējus ar atbilstošas kvalifikācijas darbaspēku, kas sekmētu darba ražīguma pieaugumu un jaunu vai uzlabotu produktu un tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu ražošanā.

Informācija par projektiem, kas tiek īstenoti programmas pirmās atlases kārtas ietvaros, pieejama vietnē esfondi.lv.

ERAF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt inovāciju ieviešanu komersantos" 1.2.2.1. pasākuma "Atbalsts nodarbināto apmācībām" ietvaros.


Informāciju sagatavoja:
Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 26019685, ieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lv
www.cfla.gov.lv

Bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem noteikta invaliditāte, kā arī viņu ģimenēm būs pieejami sabiedrībā balstīti sociālie pakalpojumi sociālo prasmju un funkcionālo spēju uzlabošanai. Par Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma saņemšanas iespējām 21. janvārī notiks seminārs.

Projektu īstenotājiem – biedrībām vai nodibinājumiem – būs pieejams līdz 206 750 eiro liels Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējums, lai organizētu atbalsta pasākumus bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm.

Tie ietver sociālo rehabilitāciju, dienas aprūpi un “atelpas brīžus” jeb īslaicīgus diennakts sociālās aprūpes pakalpojumus. Tāpat projekta ietvaros finansējums paredzēts materiāltehniskā nodrošinājuma iegādei un speciālistu apmācībai pakalpojumu nodrošināšanai. Paredzēts, ka ES fondu programmas ietvaros atbalsta pasākumus varēs saņemt 1300 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem.

Seminārā š.g. 21. janvārī plkst. 11.00 Rīgā, viesnīcā Riga Islande Hotel, būs iespējams uzzināt par ES fondu programmas nosacījumiem, projektu iesniegumu sagatavošanu, saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem, kā arī uzklausīt pieredzes stāstu no nodibinājuma “Palīdzēsim.lv”, kas jau īsteno projektu šīs programmas ietvaros. Vairāk informācijas par semināru, t.sk. pieteikšanās (līdz 19. janvārim), pieejama Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) mājaslapas sadaļā “Pasākumi”. Semināru būs iespējams vērot arī tiešraidē CFLA mājaslapā.

CFLA biedrību un nodibinājumu projektu iesniegumus atklātajā projektu atlasē pieņems līdz š.g. 2. martam. Projektu iesniegumu atlases nolikums, veidlapas un cita noderīga informācija pieejama CFLA mājaslapā.

Programmas mērķu īstenošanai kopumā no ESF un valsts budžeta paredzēti gandrīz pieci miljoni eiro; otrajā atlasē pieejams atlikušais finansējums 3,1 miljona eiro apmērā. Projektu attiecināmās izmaksas 85% apmērā tiks segtas no ESF, savukārt 15% - no valsts budžeta līdzekļiem.

Atbalsts sociālo pakalpojumu sniegšanai paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt kvalitatīvu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu dzīvesvietā un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu pieejamību personām ar invaliditāti un bērniem" 9.2.2.3. pasākuma "Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana" ietvaros. Pirmās projektu atlases ietvaros tiek īstenoti 14 projekti, sniedzot atbalstu bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem un viņu ģimenēm.

 

Informāciju sagatavoja:
Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 26019685, ieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lv
www.cfla.gov.lv