Jaunumi

Arī maijā turpināsies skolēnu ekskursijas, kas tiek organizētas Vidzemes plānošanas reģiona izsludinātā konkursa 7.-9. klašu skolēniem „5 minūtes manā sapņu profesijā” ietvaros.

Jau trešdien, 6. maijā 12 skolēni no Bērzaunes, Gulbenes, Blomes un Cesvaines puses dosies iepazīt mācību programmas Smiltenes tehnikumā. Ekskursijas dalībnieki lielākoties izrādījuši interesi par veterinārmedicīnas apguvi un ēdināšanas pakalpojumu speciālista profesiju.

 

Kā zināms, Smiltenes tehnikums plaši zināms, kā vienīgā mācību iestāde, kurā iespējams apgūt celtniecības un ceļu būves mašīnu mehāniķu arodu, tāpēc skolēniem dota iespēja viesoties arī vienā no vecākajām un lielākajām ceļu un tiltu būves sabiedrībām Latvijā SIA „8 CBR”. Uzņēmumā strādā daudz tieši Smiltenes tehnikuma absolventi. Skola aprīkota ar iespaidīgu mācību bāzi, kurā iespējams apgūt, piemēram, arī trīsdimensiju (3D) mašīnas kontroli – objektā strādājošo ceļu būves tehniku vada dators, nodrošinot precizitāti līdz milimetram. Šāda veida iekārtas atļāvušies vien daži uzņēmumi Latvijā, t.sk. SIA „8 CBR”.

Ekskursijas laikā skolēni apmeklēs arī A.Kupriša veterināro klīniku, tā kā Smiltenes tehnikums piedāvā apgūt veterinārārsta asistenta arodu.

Smiltenes tehnikums spēj nodrošināt kvalitatīvu mācību procesu, piesaistot arī Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus. Piemēram, Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļi piesaistīti, lai nodrošinātu audzēkņiem stipendiju saņemšanu atkarībā no viņu sekmēm. Savukārt, Eiropas Reģionālās Attīstības fonda (ERAF) līdzekļi izmantoti, lai, sekojot līdzi tehnoloģiju attīstībai, modernizētu skolas mācību aprīkojumu un sagatavotu darba tirgus prasībām un specifikai atbilstošus speciālistus, kas prot apieties ar jaunākajām tehnoloģijām.

Jau ceturtdien, 7. maijā astoņi skolēni no visas Vidzemes dosies iepazīties ar Cēsu profesionālās vidusskolas piedāvājumu. Skolā viesosies 7.-9. klašu skolēni no Kokneses novada un Madonas novada. Lielākā interese ir par kokizstrādājumu ražošanu – skola piedāvā apgūt namdara, mēbeļu galdnieka, restauratora asistenta un mēbeļu dizaina speciālista amatus. Skolas piedāvā apmācīt arī elektrotehniķus. Iepazīstoties ar mācību programmām, skolas administrācija piedāvās ekskursantiem piedalīties arī Amatnieku dienās, kuru ietvaros potenciālie audzēkņi varēs iemēģināt roku, praktiski darbojoties ar koku. Vērtīga pieredze un īstens motivācijas smelšanas avots būs SIA „Kampenuss furniture” apmeklējums. Uzņēmumu dibinājis Cēsu profesionālās vidusskolas absolvents. Uzņēmums izgatavo augstas kvalitātes koka izstrādājumus, īpašu uzmanību pievēršot dizainam un kvalitātei, tostarp cenšoties izmantot tikai Latvijas materiālus. Uzņēmuma vadība postulējusi, ka galdniecības nozares nākotne tai ļoti rūp, tāpēc sadarbībā ar Cēsu profesionālo vidusskolu pie sevis apmāca arī jaunos galdniekus.

Arī Cēsu profesionālā vidusskola piesaistījusi ESF fonda līdzekļus, lai varētu saviem audzēkņiem piedāvāt stipendijas, kā arī investējusi ERAF līdzekļus mācību aprīkojuma modernizācijai.

Līdzīgos braucienos dosies arī pārējie konkursa dalībnieki, 11. maijā viesojoties Priekuļu tehnikumā, savukārt 14. maijā Ērgļu profesionālajā vidusskolā.

Par konkursu

Organizētā konkursa „5 minūtes manā sapņu profesijā” mērķis bija ne tikai iedrošināt skolēnus domāt par savas nākotnes karjeras iespējām un pārdomāt izvēlētās profesijas saistību ar tendencēm darba tirgū, bet arī akcentēt Vidzemes reģionā esošo profesionālās izglītības iestāžu piedāvātās iespējas un priekšrocības, ko dod specifiska amata apgūšana. Pateicoties Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstam, lielākajā daļā izglītības iestāžu, infrastruktūra un materiālā bāze uzlabota tā, lai sniegtu saviem audzēkņiem augsta līmeņa zināšanas un profesionālās iemaņas, ko novērtē nākamie darba devēji. Ekskursijas laikā tiks izcelti īstenotie Eiropas Savienības fondu projekti skolās, akcentējot ieguvumu, ko šāds atbalsts sniedzis.

Ekskursijas tiek rīkotas projekta „Tehniskā palīdzība Vidzemes plānošanas reģiona ES fondu informācijas centra darbībai” (vienošanās Nr. VSID/TP/CFLA/11/03/003) ietvaros. 

Papildu informācija: Maija Rieksta, ES struktūrfondu informācijas centra speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv; mob.t. 26099521, www.vidzeme.lv .

Informāciju sagatavoja: Gatis Tauriņš, ES struktūrfondu informācijas centra Tehniskās palīdzības projekta sabiedrisko attiecību speciālists, Vidzemes plānošanas reģions, gatis.taurins PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t.28303078,  www.vidzeme.lv.

05.05.2015

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031