Jaunumi

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) aicina piedalīties Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam (turpmāk  – programma) 2.projektu konkursa 1.posmā, kas notiks no 2016.gada 1.marta līdz 2016.gada 1.jūnijam.

Programma atbalsta transnacionālo sadarbību ar mērķi stiprināt integrētu teritoriālo attīstību un sadarbību inovatīvākam, vieglāk pieejamam un ilgtspējīgākam Baltijas jūras reģionam.

Projektus iespējams iesniegt visās programmas prioritātēs, īpaši gaidīti projekti ir specifiskajos mērķos:

1.prioritāte „Inovācijas spējas”
1.2. „Viedā specializācija”
1.3. „Ar tehnoloģijām nesaistītas inovācijas”

2.prioritāte „Efektīva dabas resursu pārvaldība”
2.2. „Atjaunojamie energoresursi”
2.3. „Energoefektivitāte”
2.4. „Resursu izmantošanas ziņā efektīva jūras nozaru izaugsme”

3.prioritāte „Ilgtspējīga transporta nozare”
3.2. „Piekļuve attālākiem apvidiem vai apvidiem, kurus ietekmē demogrāfiskas izmaiņas”
3.5. „Videi nekaitīga mobilitāte pilsētās”

Projektu konkurss tiks organizēts divos posmos. 1.posmā vadošie partneri aicināti iesniegt projekta ideju, aprakstot projekta stratēģisko nozīmi, plānotos rezultātus, iznākumus, galvenās aktivitātes un partnerību. Tās projekta idejas, ko programmas Uzraudzības komiteja atlasīs 1.posmā, tiks aicinātas iesniegt pilnu projekta pieteikumu 2.posmā, papildinot ar informāciju par projekta ieviešanas gaitu, sniedzot detalizētu informāciju par projekta budžetu un projekta ilgtspēju.

Projekta partnerībā jāiesaistās vismaz trīs partnera iestādēm no trīs dažādām programmas dalībvalstīm. Vienam no partneriem jāuzņemas Vadošā partnera loma, pārējie partnerībā iesaistītie piedalās kā projekta partneri vai asociētie partneri.

Projekti aicināti iepazīties ar Eiropas Savienības Stratēģijas Baltijas jūras reģionam (Stratēģija) rīcības plānu, izvērtējot iespējamo projekta ieguldījumu Stratēģijas politikas jomās. Īpaši aicināti pieteikties konkursā ir esošie un potenciālie rīcības plānā iekļautie flagship projekti. Stratēģijas politikas jomu un horizontālo rīcību koordinatori ir atbildīgi par atbalsta vēstules izsniegšanu. Gadījumā, ja vairākas projektu idejas demonstrē līdzvērtīgu kvalitāti, prioritāte tiks dota Stratēģijas flagship projektiem.

Programma nav noteikusi ERAF finansējuma apjomu, kas tiks piešķirts 2.projektu konkursā. Vienlaikus tiek vērsta uzmanība, ka netiks piešķirts viss programmas projektiem atlikušais finansējums.

2.projektu konkursa laika grafiks:

  • Atvērts 1.posms – 2016.gada 1.marts – 1.jūnijs.

  • Projekta ideju atlase – 2016.gada septembris.

  • Atvērts 2.posms – 2016.gada septembris – 2017.gada janvāris.

  • Projektu atlase finansējuma piešķiršanai – 2017.gada maijs.

  • Projekta īstenošanas ilgums: 18-36 mēneši.

Tā kā programmas valoda ir angļu, projektu pieteikumi jāiesniedz angliski. Projektu iesniegšana notiek elektroniski, projekta ideju sūtot uz e-pastu:application PIE interreg-baltic PUNKTS eu.

Sīkāka informācija par programmu, projektu konkursa nosacījumiem un citiem saistītajiem dokumentiem un informatīviem pasākumiem ir pieejama programmas tīmekļa vietnē www.interreg-baltic.eu. Savukārt informācija par Stratēģiju pieejama www.balticsea-region-strategy.eu/

Projektu partneriem iespējams pieteikties konsultācijām ar programmas Kopīgo sekretariātu rakstot uz e-pastu: info PIE interreg-baltic PUNKTS eu. Tāpat programma nodrošina rīku, kurā iespējams meklēt potenciālos sadarbības partnerus – https://www.linkedin.com/groups/6754612/profile.

VARAM pilda Nacionālās atbildīgās iestādes funkcijas Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa „Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu 2014.-2020.gadam, tai skaitā Interreg Baltijas jūras reģiona programmas ieviešanas koordinācijai Latvijā.

Sabiedrisko attiecību nodaļa 
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālr. 67026418
E-pasts: prese PIE varam.gov PUNKTS lv
www.varam.gov.lv

22.02.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930