Jaunumi

Šā gada 14. jūnijā apstiprināta jauna atbalsta programma uzņēmējiem “Atbalsts IKT un netehnoloģiskām apmācībām, kā arī apmācībām, lai sekmētu investoru piesaisti”.

“Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozare patlaban ir viena no konkurētspējīgākajām ar augstu pievienoto vērtību, savukārt investīciju piesaiste ir kritiska valsts kopējai ekonomikas izaugsmes veicināšanai. Tādēļ mērķtiecīgs atbalsts uzņēmējiem apmācību īstenošanai tieši šajās jomās ir ļoti nepieciešams, vēl jo vairāk ņemot vērā apmācību programmu specifiku – tas veicinās inovāciju ieviešanu uzņēmējdarbībā,” uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. “Plānots, ka programmas ietvaros atbalstu saņems vismaz 740 komersanti un 11 080 nodarbinātie,” norāda A.Ašeradens.

Atbalsta programmu Ekonomikas ministrija izstrādāja, jo tirgū ir vērojams augsts pieprasījums pēc t.s. horizontālām apmācībām jeb apmācībām, kuras nav specifiskas tikai vienas nozares ietvaros.

Programmas ietvaros tiks īstenoti trīs apmācību projekti:

  • IKT apmācības pašnodarbinātām personām, sīkajiem (mikro) un mazajiem komersantiem, kāpinot to produktivitāti un darba efektivitāti, kā arī paaugstinot darbinieku kvalifikāciju un prasmes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā;
  • netehnoloģiskās apmācības, kas palīdzēs nodrošināt uzņēmumus ar atbilstošas kvalifikācijas darbaspēku un sekmēs netehnoloģisko inovāciju ieviešanu komersantos;
  • kā arī apmācības, kas veicinās investoru piesaisti valstij.

Iepriekšminētās apmācības komersantiem programmas ietvaros nodrošinās Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Plānots, ka atbalsts komersantiem būs pieejams šā gada augustā, kad šīs organizācijas būs iesniegušas projektus Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā.

Kopējais ES fondu finansējums programmas ietvaros ir 6 908 242 eiro un komersantiem apmācības tiks nodrošinātas ar atbalstu 30%-70% apmērā no kopējām apmācību izmaksām (ņemot vērā projekta specifiku un komersanta statusu).

Detalizēti ar programmas “Atbalsts IKT un netehnoloģiskām apmācībām, kā arī apmācībām, lai sekmētu investoru piesaisti” nosacījumiem var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: 67013193
E-pasts: Evita.Urpena PIE em.gov PUNKTS lvprese PIE em.gov PUNKTS lv">prese PIE em.gov PUNKTS lv
Web: www.em.gov.lv
Seko mums Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija
Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem

14.06.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930