Jaunumi

Šodien Latvijas, Lietuvas un Igaunijas augstākās izglītības iestāžu pārstāvji tiekas Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) rīkotajās Erasmus+ augstākās izglītības Baltijas informatīvajās dienās, kas no 30. līdz 31. oktobrim norisinās Rīgā. Pasākumā augstskolas iegūst informāciju par iespējām iesaistīties dažādās Erasmus+ aktivitātēs un veidot stratēģisku sadarbību augstākās izglītības attīstībai un pieredzes apmaiņai Eiropā un pasaulē.

Semināra dalībniekiem par augstākās izglītības starptautiskās sadarbības iespējām Eiropas Savienības Izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ 2019. gada konkursā stāsta pārstāvji no Eiropas Komisijas (EK), EK Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūras (EACEA), Jordānijas Nacionālā Erasmus+ biroja un VIAA. Dažādu aktivitāšu projektu īstenošanas pieredzē dalās pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas un Latvijas.

 “Mēs cieši sadarbojamies ar Baltijas valstu kolēģiem visās Erasmus+ aktivitātēs un izglītības sektoros. Dalīšanās projektu īstenošanas pieredzē, diskusijas par projektu īstenošanas aspektiem, jaunu projektu partnerību veidošana un projektu ideju attīstīšana – tas viss palīdz produktīvi izmantot Eiropas Komisijas sniegto atbalstu šajā programmā,” uzsver VIAA direktore Dita Traidās.

 Informatīvo dienu tematiskais loks aptver četras Erasmus+ augstākās izglītības starptautiskās aktivitātes: starptautiskā mobilitāte, Erasmus Mundus kopīgās maģistrantūras programmas, kapacitātes stiprināšana augstākajā izglītībā partnervalstīs un Žana Monē aktivitātes. Dalībniekus informē arī par augstākās izglītības iestāžu iespējām piedalīties Erasmus+ stratēģiskajās partnerībās un zināšanu apvienībās.

 Erasmus+ augstākās izglītības Baltijas informatīvās dienas jau kļuvušas par tradicionālu pasākumu, kas tiek organizēts sadarbībā ar Igaunijas un Lietuvas Erasmus+ nacionālajām aģentūrām, un secīgi Baltijas valstīs notiek katru otro gadu.

 Informatīvo dienu prezentācijas un citi materiāli pēc pasākuma būs pieejami VIAA mājaslapas Erasmus+ pasākumu sadaļā.

 

 

 Papildu informācija:

Kristīne Keiča
VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67854760, mob.: 28628088
e-pasts: kristine.keica PIE viaa.gov PUNKTS lv

30.10.2018

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031