Arhīva kalendārs

« June 2018 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) organizē semināru zinātniskajām institūcijām un komersantiem par pieejamo Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem. Atlases otrajā kārtā kopējais pieejamais publiskais finansējums ir 25 miljoni eiro, no tiem ERAF finansējums vairāk nekā 19,2 miljonu eiro apmērā.

Atklātā projektu atlasē, kur iesniegumi tiek pieņemti līdz š.g. 3. septembrim, zinātniskās institūcijas un komersanti var pretendēt uz publisko līdzfinansējumu līdz pat 600 000 eiro apmērā praktiskas ievirzes pētījumu veikšanai.

Seminārs, kurā tiks sniegta projektu iesniegumu sagatavošanā noderīga informācija, notiks š.g. 14. jūnijā plkst. 11.00 LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Jelgavas ielā 1, Rīgā. Semināra darba kārtība un pieteikšanās tā apmeklējumam (līdz 12. jūnijam) – CFLA mājaslapas sadaļā “Pasākumi”. Semināru būs iespējams vērot arī tiešsaistē CFLA mājaslapā 14. jūnijā no plkst. 11.00. Projektu iesniegumu sagatavošanas posmā paredzēts organizēt papildu seminārus arī reģionos, informācija par pasākumiem tiks publicēta CFLA mājaslapas sadaļā “Pasākumi”.

ES fondu programmas ietvaros tiks atbalstīti pētniecības projekti, kas sniedz ieguldījumu Latvijas viedās specializācijas stratēģijas noteikto tautsaimniecības transformācijas virzienu un izaugsmes prioritāšu īstenošanā un šādu specializācijas jomu attīstībā: zināšanu ietilpīga bioekonomika, biomedicīna, medicīnas tehnoloģija, biofarmācija un biotehnoloģija, viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas, viedā enerģētika, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Pasākuma ietvaros atbalsts tiek sniegts gan ar saimniecisko darbību nesaistītu, gan arī ar saimniecisko darbību saistītu projektu īstenošanai, šajā atlases kārtā nodalot ERAF finansējumu katra veida projektiem vairāk nekā 9,5 miljonu apmērā. Ar saimniecisku darbību nesaistītam projektam maksimālā publiskā finansējuma intensitāte ir 92,5 procenti, ko veido valsts budžeta atbalsta intensitāte – 34,7 procentu apmērā un ERAF atbalsta intensitāte – 57,8 procentu apmērā. Savukārt tādiem projektiem, kas ir saistīti ar saimniecisku darbību, maksimālā publiskā finansējuma apmērs ir 25 – 70 procenti, un to nosaka atkarībā no projektā paredzētajām darbībām un projekta iesniedzēja veida.

Detalizēti projektu iesniegumu atlases nosacījumi pieejami Ministru kabineta 12.01.2016. noteikumos Nr. 34.

Projektu iesniegumu atlases pirmajā kārtā ar ERAF atbalstu tiek īstenoti 74 projekti, kopumā to īstenošanā paredzēts ieguldīt vairāk nekā 44 miljonus eiro. Vairāk informācijas par īstenojamajiem projektiem var iegūt vietnē www.esfondi.lv

 

Informāciju sagatavojusi:

Ieva Luste 
Sabiedrisko attiecību speciāliste 
E-pasts: ieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lv 
Tālr.: (+371) 26019685


Trešdien, 6.jūnijā no plkst. 10:45 līdz plkst. 13:00 ikviens interesents aicināts piedalīties Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas vebinārā*, kas tiek organizēts projektu pieteikumu konkursa 2.kārtas ietvaros. Vebinārā tiks prezentēta 2.2. prioritāte: “Kopīgas darbības vides aizsardzībai”, kā arī tiks sniegta detalizēta informācija par prasībām, atbalstāmajām aktivitātēm un sagaidāmajiem rezultātiem. Vebināra laikā būs iespēja prezentēt arī savas projektu idejas pārējiem pasākuma dalībniekiem, atrast sadarbības partnerus to organizāciju vidū, kas arī interesējas par šo prioritāti un veidot jaunas partnerības. Kopumā vebinārs notiks 3 vietās, arī Latvijā (Rīgā, Doma laukumā 8a, 5.stāvā).

Pēc vebināra būs iespējams pieteikties arī individuālām konsultācijām.

Lai reģistrētos dalībai pasākumā, klikšķiniet uz šīs saites: http://latruscbc.eu/event/webinar-on-2nd-call-for-proposals/

*Vebinārs – seminārs, kurā iespējams piedalīties, esot pie sava datora. Nepieciešamais aprīkojums – interneta pieslēgums un austiņas. Pieslēgšanās vebināram notiek, izmantojot saiti, kuru parasti pirms pasākuma izsūta tā organizatori.

Informācijas avots: Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas http://latruscbc.eu/join-our-webinar-and-online-partner-search-on-2nd-call-for-proposals/