Jaunumi Vidzemē

Diskusijā par pārtikas nozares klasteru veiksmīgo sadarbību klātesošajiem stāstīs Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) projektu vadītājs Kristaps Ročāns, kurš vienlaikus ir arī biedrības “Latvijas augstvērtīgas un veselīgas  pārtikas klasteris” valdes loceklis. Diskusija, kuru 18.maijā organizē Latvijas Pašvaldību savienība, ir turpinājums jau iesāktai tēmai par to, kā panākt līdzsvarotu un konkurētspējīgu reģionu attīstību, un kāda ir pašvaldības loma ekonomikas transformācijas procesā. Turklāt, ja Latvijas laukos dzīvo 30 % iedzīvotāju, un lauksaimniecībā ir nodarbināti 13,2 % valsts iedzīvotāju, no kuriem tikai daļa ir nodarbināta uz pilnu slodzi, turklāt saražo 4,1 % no IKP – kāda iespēja ir virzīties uz  augstākas pievienotās vērtības produktu ražošanu.

Papildus šiem jautājumiem, diskusijā tiks tuvāk aplūkoti arī praktiski piemēri, kā strādā klasteri Bergenas pašvaldībā, Norvēģijā , un kā darbojas klasteri pārtikas nozarē Latvijā – kā veidojusies klasteru biedru sadarbība, uzticēšanās, un kāda ir inovācijas formula.

Pasākuma norises laiks un vieta:  š.g. 18. maijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 LPS ēkā,  Mazā Pils ielā 1, Rīgā 4.stāvā. Semināra norisi būs iespējams vērot tiešraidē LPS mājaslapā www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, Videoarhīvs - Tiešraide” vai sekojot šai saitei http://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/tiesraide/

***

Diskusijas darba kārtība:

1. LPS par klasteriem un reģionālo attīstību

Andra Feldmane, LPS uzņēmējdarbības padomniece

2. Norvēģijas Bergenas pašvaldības pieredze un ieteikumi (Skype)

Tone Hartvedt, “Invest in Bergen” projektu vadītāja

3. Pārtikas asociācijas klasteris un pārtikas kompetences centra sniegtās iespējas

Ināra Šure, Latvijas pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF) 

 4. Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera piemērs

Kristaps Ročāns,  Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītājs, Biedrības “Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris” valdes loceklis.

Arta Kronberga,  Vadošā pētniece, Dr.agr.,  Vides risinājumu institūts un Agroresursu un ekonomikas institūts

5.  Diskusija 

 

Informācijas avots: Andra Feldmane, LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos, www.lps.lv

 

15.05.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031