Jaunumi Vidzemē

Lai noteiktu darba uzdevumu Valmieras transporta infrastruktūras attīstības pētījumam, kur viena no jomām būs veloinfrastruktūras attīstības jautājumi, otrdien, 29. augustā, notika Valmieras pilsētas pašvaldības vadības tikšanās ar Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētāju Viesturu Silenieku.

V.Silenieks dalījās ar Latvijas Riteņbraucēju apvienības redzējumu par velokustības attīstību pasaulē, Latvijā un Valmierā. Tika pārrunātas gan attīstības tendences, gan mūsdienīgas veloinfrastruktūras radītie ieguvumi ekonomikai un dabas aizsardzībai (piesārņojuma mazināšanai). Latvijas Riteņbraucēju apvienība piedāvā iespējamos risinājumus veloinfrastruktūras integrācijai kopējā Latvijas transporta infrastruktūrā, kas aktuāli arī Valmierai. Puses vienojās turpmākajā darba procesā savstarpēji konsultēties.

 “Lai arī infrastruktūras pārbūve prasa lielus finanšu ieguldījumus, ir svarīgi pilsētu veidot ērtu un pieejamu visiem satiksmes dalībniekiem. Uzlabojot satiksmes infrastruktūru, veicināsim veselīgāku un videi draudzīgāku dzīvesveidu, kas atstās pozitīvu ietekmi arī ekonomiskā ziņā. Uzlabojumus veiksim un turpmākos darbus plānosim, balstoties pētījumā par Valmieras transporta infrastruktūras attīstību,” skaidro Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Jau vairākus gadus pakāpeniski Valmierā tiek attīstīta veloinfrastruktūra. Tas tiek darīts vienlaikus ar pilsētas ielu pārbūvi atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Taču, mainoties tehnoloģijām un normatīvajiem aktiem, arī jau esošajā infrastruktūrā nepieciešami uzlabojumi.

Pētījumā padziļināti tiks analizēts pilsētas centrs – satiksmes plūsma, autostāvvietas un veloinfrastruktūra. Tā rezultāti ļaus identificēt galvenos jautājumus, kur nepieciešami uzlabojumi, kā arī piedāvās iespējamos risinājumus atbilstoši labas prakses piemēriem Eiropā.

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas

Sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Tālr.: 64210682; 26495997

 

31.08.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031