Jaunumi Vidzemē

Goda valmierietis” un “Gada valmierietis” apbalvojumu pasniegšana ir skaista tradīcija 18. novembrī. Pateikties līdzcilvēkiem par Valmieras attīstības, iedzīvotāju labklājības un pilsētas atpazīstamības veicināšanu aicināts ikviens interesents, līdz 29. septembrim piesakot kandidātus apbalvojumu saņemšanai.

Apbalvojumu “Goda valmierietis” piešķir par sevišķiem nopelniem Valmieras labā, kas var izpausties valsts, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība. Apbalvojuma saņemšanai var pretendēt gan Valmieras pilsētas iedzīvotāji, gan personas, kuras dzīvo un darbojas citviet Latvijā vai ārvalstīs.

Savukārt apbalvojumu “Gada valmierietis” piešķir par nozīmīgu ieguldījumu valsts, pašvaldības, sabiedriskajā vai saimnieciskajā darbā, vērtējot pagājušajā gadā sasniegto. Apbalvojuma saņemšanai var pretendēt tikai Valmieras pilsētas iedzīvotāji.

Pieteikumus līdz 29. septembrim var nodot Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2, sūtīt info PIE valmiera PUNKTS lv vai iesniegt elektroniski Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Piesaki Goda un Gada valmierieti 2017”. Iesniegumā jānorāda kandidāta vārds, uzvārds, ieņemamais amats un pamatojums kandidatūras izvirzīšanai, kā arī pieteicēja vārds, uzvārds. Tāpat jābūt pievienotai norādei, kurā kategorijā kandidāts tiek izvirzīts.

Atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības nolikumam (skatāms mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Dokumenti” – “Nolikumi” – “Apbalvojumi”) “Par Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumiem” pieteikumus izvērtēs un apstiprinās Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāti. Apbalvojumi tiks pasniegti Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltītā svētku norisē 18. novembrī Valmieras Kultūras centrā.

Pērn apbalvojumu “Goda valmierietis 2016” saņēma Valmieras Mūzikas skolas pedagoģe, vecākā strādājošā skolotāja Latvijā Gaida Ungure par ilggadēju, aktīvu, radošu un panākumiem bagātu profesionālo darbību, kā arī par ieguldījumu jauniešu un pieaugušo mūzikas mācības pilnveidošanā Valmierā, Vidzemē un Latvijā. Pagājušajā gadā G.Ungure saņēma arī augstāko valsts apbalvojumu –  Triju Zvaigžņu ordeni, kļūstot par ordeņa kavalieri.

Par ieguldījumu Valmieras pilsētas izaugsmē un izglītības sistēmas pilnveidošanā, stiprinot profesionālās izglītības prestižu un veidojot izglītības procesam nepieciešamo infrastruktūru, apbalvojumu saņēma arī bijušais Valmieras tehnikuma direktors Ēriks Spuriņš.

Tāpat augstais novērtējums piešķirts ārstei – pediatrei Elmai Nellijai Šmitei par ilggadēju, nesavtīgu, profesionālu un atbildīgu darbu SIA “Vidzemes slimnīca” Bērnu slimību nodaļā.

Pateicību par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu, vadot deju kolektīvu un popularizējot pasaulē latviešu tautas deju, saņēma Valmieras Kultūras centra deju kolektīva “Agrā rūsa” mākslinieciskā vadītāja un deju pedagoģe Dzintra Leimane.

Savukārt apbalvojumu “Gada valmierietis 2016” saņēma biedrības “Basketbola klubs Valmiera” prezidents un ģenerālsponsors Ivars Rudzītis par basketbola komandas “Valmiera/ORDO” ilggadēju atbalstīšanu un par komandas panākumiem, 2015./2016.gada basketbola sezonā izcīnot Latvijas Basketbola līgas 25.sezonas čempionu titulu.

“Gada valmierietis 2016” titulu ieguva uzņēmējs, koncertzāles “Valmiera” īpašnieks Maikls Braiss (Michael Bryce) par Vecpuišu parka vēsturiskā paviljona atjaunošanu un iedzīvināšanu pilsētas sabiedriskajā dzīvē.

Par Valmieras maratona atjaunošanu, par entuziastisku sporta dzīves kopšanu un aktīva dzīvesveida tradīciju uzturēšanu Valmierā apbalvojums tika piešķirts Valmieras maratona organizatoram Vilnim Priedītim.

Starp novērtējuma “Gada valmierietis 2016” ieguvējiem ir arī scenogrāfs un režisors Reinis Suhanovs par Valmieras vasaras teātra festivāla organizēšanu, tādējādi veicinot Valmieras kā kultūras pilsētas atpazīstamību.

Valmieras pilsētas apbalvojumi “Goda valmierietis” un “Gada valmierietis” tiek piešķirti kopš 1999. gada. 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Mob. tālr.: 26443410

31.08.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930