Jaunumi Vidzemē

Lai iedvesmotu ģimenes un draugus kopā saturīgi pavadīt laiku brīvā dabā, sestdien, 9.septembrī, plkst.11.00–13.00 Atpūtas parka topošajās atpūtas vietās (Gaujas krasta posmā starp Vanšu tiltu un Kazu krācēm) notiks “Dabas klase”. Tās laikā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties izglītojošās aktivitātēs par dabas kopsakarībām.

 

Septembris daudziem saistās ar jaunu zināšanu ieguves sākumu. Tas ir arī laiks, lai apņemtos darīt lietas, kas turpmāk var kļūt par ieradumu un tradīciju. Aktivitāte, ko kopīgiem spēkiem var īstenot ikviena ģimene, ir brīvdienu “dabas klases”. Tās rosina vēlmi izzināt pasauli un apkārt notiekošos procesus, izglīto par aktuālām tēmām un ir brīnišķīgs kopā būšanas laiks ģimenēm un draugiem.

“Dabas klase” Atpūtas parkā, piedaloties Latvijas Dabas muzeja entomologam Jānim Dreimanim, tiek organizēta sadarbībā ar Ekoskolu – Valmieras 2.vidusskola un Valmieras Viestura vidusskola – aktīvajiem jauniešiem. Jauka kopā būšana un līdzdalība vairākās darbnīcās atnācējus rosinās pārdomāt gan videi draudzīgas rīcības labvēlīgo ietekmi uz dabu, gan sniegs jaunas zināšanas par čaklajām skudrām, Gaujas ūdeni, klimatu, atkritumiem. Visi zinātkārie atnācēji varēs iestiprināties ar siltu zupu. Lai neradītu papildu atkritumus, tās baudīšanai dalībnieki aicināti līdzi ņemt savu vairākkārt izmantojamu zupas bļodiņu un karoti.

“Dabas klase” notiks Atpūtas parka teritorijā, kur šobrīd notiek labiekārtošanas darbi – posmā starp Kazu krācēm un Vanšu tiltu. Tur šobrīd ir izpļauta zāle, izcirsti krūmi. Ir atvesta grants, kas tiek izlīdzināta pa meža celiņiem. Līdz septembra beigām šajā vietā Latvijas vides aizsardzības fonda finansēta projekta “Gaujas krasta daļas Valmieras pilsētā sakopšana un labiekārtošana dabas un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un aizsardzībai” ietvaros tiks radītas četras labiekārtotas atpūtas vietas ar divām drošām ugunskura vietām, galdiem, soliem un atkritumu urnām.  

Aicinām apmeklēt “Dabas klasi”, par savu interesi informējot Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālisti vides komunikācijā Līgu Bieziņu, rakstot e-pastu liga.biezina PIE valmiera PUNKTS lv vai zvanot/ sūtot sms pa tālruni 26495997. Un, tā kā atpūtas vietas vēl nav ar galdiem un soliem labiekārtotas, aicinām līdzi ņemt ne tikai savu zupas bļodiņu un karoti, bet arī mitruma izturīgus paliktņus sēdēšanai uz zemes.

 

Informāciju sagatavoja:
Līga Bieziņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

06.09.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930