Jaunumi Vidzemē

No 7. līdz 11.septembrim Valmieras un Gīterslo apriņķu 25 gadu sadarbības jubilejas ietvaros Valmierā viesojas Vācijas delegācija, lai atskatītos uz līdz šim paveikto un kopīgi īstenoto projektu tālāko attīstību, kā arī apspriestu jaunas ieceres, kas saistītas ar turpmāko sadarbību. 

 

Vizītes laikā Vācijas delegācija līdz šim Valmierā apmeklējusi sadarbības iestādes – Valmieras pansionātu, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolu – attīstības centru un Valodas terapijas centru, kā arī devusies izzinošā ekskursijā uz SIA “Valmieras stikla šķiedra”, lai uzzinātu vairāk par uzņēmuma darbību. 

Vizītes turpinājumā Halles pilsētas delegācija viesosies arī biedrībā “Kristīgais Žēlsirdības centrs”, tiksies ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku un piedalīsies Vācijas mākslinieku – Kristofa Vinklera gleznu un Kerstinas Ulmanes rotu – izstādes atklāšanā Valmieras muzeja Izstāžu namā, kā arī apmeklēs starptautiskās iniciatīvas “Eiropas kultūras mantojuma dienas 2017” aktivitātes. 

Tāpat Gīterslo apriņķa delegācija viesosies arī vairākās citās pašvaldībās, kas kopīgi dibinājušas biedrību “Valmieras-Gīterslo reģionu sadarbībai”. Rūjienā tiks apmeklēts pasākums “Sadarbībai 25”, kur ārvalstu viesus sagaidīs svētku uzrunas, muzikāli priekšnesumi un Riharda Celenkas darbu izstādes atklāšana. Savukārt Kocēnos delegācija plāno apmeklēt Kokmuižas tirdziņu, izstādi “Stikla skulptūras”, koncertu “7 notis – viena valoda” un deju lieluzvedumu “Laiks”. Arī Naukšēnos un Mazsalacā delegāciju sagaida plaša programma un sadarbības objektu apmeklēšana. 

Jāpiemin, ka no 5. līdz 10.jūlijam Valmieras pilsētas pašvaldības delegācija piedalījās biedrības “Valmieras-Gīterslo reģionu sadarbībai” pieredzes apmaiņas braucienā Gīterslo apriņķī Vācijā. 

Biedrību “Valmieras-Gīterslo sadarbībai” 2009.gadā dibināja Beverīnas, Burtnieku, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Kocēnu novada pašvaldības, kā arī republikas pilsēta Valmiera. Biedrības mērķi ir veicināt Latvijas – Vācijas sadarbību saimnieciskās, sociālās, izglītības, sporta interesēs, kā arī abpusējās pieredzes rosināšanā un apmaiņā izglītībā, kultūras un sporta jomā, izkopt Eiropas identitātes izjūtu, dot iedzīvotājiem iespēju sadarboties un līdzdarboties, kā arī nodrošināt efektīvu Eiropas Savienības kultūras programmas īstenošanu Latvijā un Vācijā kultūras nozares attīstības veicināšanai. 

 

Informāciju sagatavoja: Liene Zālīte Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

08.09.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930