Jaunumi Vidzemē

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā Edmunds Beļskis 2017. gada 18. septembrī piedalījās augsta līmeņa starptautiskā konferencē. Tās galvenā tēma IKT nozīmība klimata pārmaiņu samazināšanā. Pasākums notika Ņujorkā, Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV).

 

Pasākumā piedalījās arī Mourin Mahjoubi Francijas valsts digitālās drošības ministrs, Brune Poirson Francijas valsts ministre ekoloģijas pārejas jautājumos, Miguel Gamino  Ņujorkas pilsētas galvenais speciālists IKT jautājumos, Manish Bapna  pasaules resursu institūta izpilddirektors, Gerard Araud Francijas vēstnieks ASV.

Lai veicinātu un pilnveidotu digitālo resursu inovāciju attīstību klimata jomā, valdību veidotājiem jāņem vērā iedzīvotāju, uzņēmēju un nevalstisko organizāciju pārstāvju ierosinājumi. Savā starpā jāveido jaunas sadarbības dažādu novatorisku risinājumu ieviešanai klimata pārmaiņu samazināšanā. Tādā veidā varam uzlabot politikas veidošanu un pakalpojumu kvalitāti, kā arī veicināt sabiedrības izpratni un atbildību par klimata jautājumiem visā pasaulē,” atzina E.Beļskis.

Konferencē tika diskutēts par šī brīža aktuālajām iniciatīvām – cik daudz un kādā veidā valstu valdības un pašvaldības ir radījušas pieejamus datus sabiedrībai klimata jomā un kā šie dati tikuši izmantoti uzņēmēju un iedzīvotāju informētībai cīņā ar klimata pārmaiņām.

Diskusijā piedalījās ne tikai valsts pārvaldes, bet arī uzņēmējdarbības un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri sniedza savus ierosinājumus atvērto datu radītajām inovācijām. Tika pārrunāts arī kā šie dati varētu attīstīties ilgtermiņā.

 

Laura Jansone
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālr. 67026418
e-pasts: prese PIE varam.gov PUNKTS lv
www.varam.gov.lv

19.09.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930