Jaunumi Vidzemē

Tuvojas Ekoskolu Rīcības dienas, kuru ietvaros skolas rīkos dažādus pasākumus ar mērķi pievērst skolēnu un plašākas sabiedrības uzmanību videi draudzīgam dzīvesveidam. Pirms Rīcības dienām tika atlasītas labākās jauniešu idejas, lai dotu iespēju tās attīstīt īpašā seminārā Cēsīs – Rudens zaļajā skolā.

Trīs dienu (15.10.-17.10) seminārs bija iespēja jauniešiem palūkoties uz saviem pasākumiem ar vides ekspertu, pieredzējušu pasākumu organizētāju un Latvijas radio darbinieku acīm. Ar dalībniekiem tikās gan darbnīcu vadītāji – jauniešu radio Pieci.lv vadītāja Anna Platpīre un starptautiski pazīstama ilgtspējīgās modes māksliniece no Vācijas Monika Zābela un vairāki citi. Dalībnieki visvairāk novērtēja tieši individuālas sarunas ar katru no darbnīcu vadītājiem, apspriežot gan savas idejas, gan citus vides aizsardzības tematus.

Galvenos ieguvumus uzskaita dalībniece Elīna Ivanova no Baldones: “Iemācījos konkrētāk formulēt problēmas un izvirzīt sasniedzamus mērķus, uzzināju, kā piesaistīt medijus. Rīcības dienās noderēs jauniegūtās idejas, publiskās runas iemaņas, kā arī kontakti un pozitīva pieeja, realizējot idejas.”

“Zaļā skola ļāva saprast, ka komandā ir liels spēks. Cilvēks viens nevarēs paveikt tik daudz, cik bariņš apņēmīgu jauniešu” – tā Laine Zembaha no Vestienas pamatskolas

“Strādājot kopā noteikti spēsim rīkot efektīvākus pasākumus, kā arī turpināsim attīstīt un pilnveidot iegūto,” atzīst Laura Kristiāna Jureviča no E. Kauliņa Lielvārdes vidusskolas.
 
Rudens zaļā skola un Rīcības dienu nacionālā kampaņa ir daļa no projekta “Zaļais aicinājums”, ko īsteno Vides izglītības fonds ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu. Veiksmīgāko un interesantāko Rīcības dienu iniciatīvu autori saņems arī balvas no Ekoskolu Rīcības dienu atbalstītājiem – šogad rekordlielā skaitā.

Vides izglītības fonda īstenotajā Ekoskolu programmā šobrīd piedalās vairāk nekā 200 izglītības iestāžu, tostarp pirmsskolas izglītības iestādes, skolas un augstskolas. Ekoskolu programma pasaulē darbojas 67 valstīs un tajā iesaistījušās 51 000 skolas. Ikviena skola var brīvprātīgi pievienoties Ekoskolu saimei, veicot videi un ilgtspējīgas principiem atbilstošas rīcības. Vairāk informācijas Vides izglītības fonda mājaslapā – www.videsfonds.lv
 
Vides izglītības fonds (VIF) ir pasaules vadošās vides izglītības un neatkarīgās tūrisma ekosertifikācijas organizācijas Foundation for Environmental Education (FEE International) pārstāvis. Latvijā VIF nodrošina visu starptautisko FEE programmu - Zilais karogs, Zaļā atslēga, Ekoskolas, Jaunie vides reportieri, Izzini mežu - īstenošanu vai pārraudzību. Jau sesto gadu VIF īsteno arī nacionāla līmeņa vides kampaņu “Mana jūra”, kuras ietvaros ik vasaru notiek zaļā ekspedīcija.
 
Informāciju sagatavoja – Ilze Rušmane, 26163508, Vides izglītības fonds
Projekta “Zaļais aicinājums” koordinators – Edmunds Cepurītis, 26330586
Informācija par Ekoskolu programmu – Daniels Trukšāns, 26349865 

25.10.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031