Jaunumi Vidzemē

2018. gada 25. maijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards tikās ar nodibinājuma „Latvijas Nacionālo vērtību fonds” valdes priekšsēdētāju Egilu Cīruli, dibinātāju Patriku Grīvu un idejas atbalstītāju Ivaru Āboliņu, lai uzklausītu nodibinājuma sasniedzamos mērķus reģionālās attīstības veicināšanai Latvijā.

Sarunas laikā P. Grīva uzsvēra, ka fonda misija ir veicināt un stiprināt Latvijas uzņēmumu, kultūras un sabiedrisko organizāciju sadarbību, balstoties uz Latvijas nacionālo vērtību pamatiem. Tādejādi radot labvēlīgus attīstības apstākļus ikvienai aktīvai organizācijai, kas veido Latvijas valsts identitāti. Fonda darbības ietvaros tiek veidota komunikācijas platforma starp uzņēmējiem, valsts institūcijām un darba meklētājiem. Tiks organizēti reģionālie pasākumi, kuru laikā uzņēmēji varēs satikt darba meklētājus, kā arī popularizēt vietējo ražotāju preces un pakalpojumus. Viens no galvenajiem fonda darbības mērķiem ir darba devēju un darba meklētāju savstarpējās komunikācijas veicināšana vienotā interneta platformā, kā arī klātienē – reģionālajos pasākumos.

Ministrs K. Gerhards: „Viens no reģionālās attīstības pamatnosacījumiem ir darbavietu pieejamības veicināšana. Ir svarīgi, lai darbavietas ne tikai būtu izveidotas, bet arī darba meklētāji par to pieejamību būtu informēti. Veicinot iesaistīto pušu komunikāciju, darba devējam ir lielākas iespējas atrast lojālu darbinieku, savukārt darba meklētājam – darbu, ko vēlas un spēj darīt, nemeklējot to citās valstīs. Šāda komunikācijas platforma var veicināt ne tikai darbavietu pieejamības informācijas apriti Latvijā, bet arī ārpus valsts, uzrunājot aizbraukušos tautiešus – ja valstī būs darbs, būs arī cilvēki, kas vēlēsies atgriezties savā dzimtenē.”

Egils Cīrulis: “Latvijas galvenā vērtība ir cilvēks! Esmu pārliecināts, ka Latvijas reģionos mīt krietni un strādāt griboši cilvēki, kuri nevēlas aizbraukt, bet dzīvot un strādāt savā novadā, taču ir kādi apstākļi, kas šobrīd to traucē pilnvērtīgi īstenot. Fonda uzdevums ir uzrunāt šos cilvēkus, lai klātienes pasākumos, kā arī neklātienē, izmantojot radītās platformas, cilvēkiem būtu iespējams atrast piemērotāko darbavietu, kur izmantot un pilnveidot savas prasmes, kā arī dot iespēju uzņēmējiem tiešā veidā iepazīstināt ar savu darbību un atrast tik nepieciešamās darba rokas.

„Latvijas Nacionālo vērtību fonds” ir uzsācis ciešu sadarbību ar “Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru”, kā arī plāno sadarboties ar valsts pārvaldi, Nodarbinātības Valsts aģentūru, citām darba devējus un ņēmējus pārstāvošām organizācijām, kā arī dažādām Latvijas produktu ražošanas un tirdzniecības veicināšanas organizācijām.

 

Informāciju sagatavojusi:

Santa Vaļuma

Ministra padomniece

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Tālr. 20222000

E-pasts: santa.valuma PIE varam.gov PUNKTS lv

www.varam.gov.lv

28.05.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930