Jaunumi Vidzemē

Piektdien, 14.decembrī, Valmieras Kultūras centrā norisinājās Sporta laureātu godināšanas pasākums, sakot paldies sporta entuziastiem, treneriem, sportistiem, kuri guvuši augstus sasniegumus sportā 2018.gadā, devuši ieguldījumu sporta jomas attīstībā Valmierā, nesuši Valmieras vārdu pasaulē, kā arī motivējuši citus sportiskai, aktīvai un mērķtiecīgai karjerai.

“Valmiera arvien mērķtiecīgāk iezīmē savu vietu Vidzemes, Latvijas un pat Eiropas mērogā, kā sportiska, sportu mīloša vieta ar attīstītu sporta infrastruktūru, motivētiem un aizrautīgiem sportistiem, kā arī aizrautīgiem atbalstītājiem. Paldies ikvienam, kas ar savu darbu, neatlaidību, pārliecību un mērķtiecību ir cēlis Valmieras kā sporta galvaspilsētas tēlu. Paldies ikvienam, kurš savus panākumus sauc arī par pilsētas panākumiem un nes Valmieras vārdu pasaulē,” uzsver Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Pasākumā tika sveikti sportisti un sporta komandas, kuras 2018.gadā kļuvušas par Latvijas čempioniem vai uzrādījuši teicamus rezultātus starptautiska līmeņa sacensībās, pārstāvot Latviju un Valmieru. Kopumā pasākumā tika sveiktas septiņas sporta komandas, 38 veterāni, astoņi juniori, 42 pieaugušie sportisti un 14 treneri.

Īpaši apbalvojumi “Par sasniegumiem sportā 2018.gadā” tika pasniegts trīs nominācijās “Gada sportists”, “Uzlecošā zvaigzne” un “Mūža ieguldījumu sportā”. Par Gada sportistu 2018 tika atzīts treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis. 2018.gadā Ainārs ne vien spējis sacensties ar labākajiem pasaules treka riteņbraucējiem Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas elites sacensībās, bet arī spējis labot pasaules meistaru rekordu sprinta un 750m distancē, izcīnot zelta medaļu. Losandželosā notiekošajā pasaules meistaru čempionātā Ainārs Ķiksis sasniedza arī augsto 3.vietu komandu braucienā, startējot kopā ar Krievijas un Japānas sportistiem.   

Nominācijā “Uzlecošā zvaigzne 2018” balvas saņēma peldētājs, Augstas klases sportistu sagatavošanas centra sportists Vitauts Jānis Siliņš un basketbolists, basketbola kluba ”Valmiera Glass VIA ” spēlētājs Valters Vēveris. Vitauts Jānis ir Latvijas valsts junioru izlases dalībnieks, Latvijas Olimpiskās komandas dalībnieks Pasaules Jaunatnes Olimpiādē Buenosairesā, seškārtējs Latvijas čempions, 3 reizes uzstādījis Latvijas junioru čempionāta sacensību rekordus, 13 reizes labojis Valmieras rekordus brasa distancēs.

Savukārt Valters ir vairākkārtējs Latvijas izlašu dalībnieks. Startējis Latvijas U14, U16 un U18 izlasēs. 2018.gadā kopā ar Latvijas valstsvienību izcīnījis sudraba medaļu FIBA Eiropas čempionātā U18 grupā. Lai arī Valters nevarēja ierasties uz balvas pasniegšanu, viņš bija atsūtījis video sveicienu no Andoras, kur sper soļus pretī profesionāla basketbolista sapnim.

Sakot paldies par devumu sporta nozares attīstībā un jauno sportistu iedvesmošanā, apbalvojums “Mūža ieguldījums” tika pasniegts sportu mīlošai, sportu atbalstošai ģimenei, valmieriešiem, kuri savu dzīvi veltījuši sportam – bijušai basketbolistei, sporta skolotājai, tiesnesei Daira Krauklei un bijušam basketbolistam, basketbola tiesnesim Egilam Krauklim.

Īpašs apsveikums, apzeltīta Valmieras izaugsmes medaļa un adīti tautisko rakstu cimdi ar spēka zīmēm un valmieriešu labām domām, par panākumiem Phjončhanas Ziemas Olimpiskajās spēlēs tika piešķirts bobslejistam Oskaram Melbārdim. 

Informāciju sagatavoja:

Laura Moča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26349122

 

 

17.12.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930