Jaunumi Vidzemē

Pārgaujas novada pašvaldība rīko konkursu komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai Pārgaujas novadā, kura mērķis ir motivēt biznesa veidošanu vai attīstību, atbalstot, gan jaunu komersantu vai saimnieciskās darbības veicēju rašanos, gan esošo attīstību Pārgaujas novadā. Grantu konkursa uzvarētāji iegūs tiesības noslēgt līgumu ar Pašvaldību par finansējuma piešķiršanu esošās uzņēmējdarbības attīstībai vai jaunas komercdarbības uzsākšanai.

Pieteikumi jāiesniedz laikā no 2019.gada 25.februāra līdz 22.martam plkst. 16.00 Pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā (“Iktes”, Stalbe, Stalbes pagasts) un elektroniski grants PIE pargaujasnovads PUNKTS lv.

Vienam Konkursa uzvarētājam atbalsta summa nepārsniedz EUR 3 000 (trīs tūkstoši eiro). Kopējais grantu konkursam piešķirtais finansējums 2019. gadā ir EUR 6 000 (seši tūkstoši eiro).

Pirmo reizi šādu konkursu Pārgaujas novada pašvaldība izsludināja 2017.gada nogalē, 2018.gadā konkurss organizēts pavasarī. Divos konkursa norises gados atbalstītas kopumā 6 uzņēmēju idejas. Konkursa uzdevums ir veicināt novada ekonomisko attīstību un komercdarbības veidošanu, tāpēc arī šogad iedzīvotāji tiek aicināti izmantot šo iespēju pretendēt uz pašvaldības atbalstu savu biznesa ideju realizēšanai un attīstīšanai.

2018.gada Grantu konkursa 1.vietas ieguvēja Marta Martinsone – Kaša:

“Jau pašā sākumā biju pārliecināta, ka man ir jāpiedalās Grantu konkursā - vienalga cik viegli, vai grūti tas būs - man jāpierāda sev, ka es to varu. Manuprāt, galvenais tajā visā ir zināt KAS ir tas ko es vēlos darīt, KAM tieši man nepieciešams finansējums un KĀ iegūtais finansējums man palīdzēs attīstīties savā biznesā. Ir jābūt skaidrām atbildēm uz šiem jautājumiem arī tad, ja finansējuma vēl nav. Visi konkursam nepieciešamie, uz papīra uzliktie teikumi ir tikai un vienīgi jūsu loģiskas atbildes par tēmu, kas jums ir vistuvākā - jūsu darbs/bizness. Sākumā mani mulsināja "Naudas plūsmas aprēķins 2 gadiem".  "Kā es varu zināt cik nopelnīšu pēc gada, janvārī?" es domāju. Uztveriet to kā vienu no konkursa sastāvdaļām, ko nepieciešams aizpildīt. Ļoti vienkārša matemātika. Pateicoties dalībai un uzvarai 2018. gada Grantu konkursā, saprotu, ka esmu bijusi ļoti pieticīga savā naudas plūsmas aprēķinā. Uzvara konkursā man devusi iespēju iegūt jaunus klientus, izmainīt savu darba ritmu - kā vienmēr esmu vēlējusies - būt par priekšnieci pati sev.”

2018.gada Grantu konkursa 3.vietas ieguvēji Z/S Eicēni:

“Novada grantu konkurss ir lieliska iespēja mazajiem uzņēmējiem ātrāk attīstīties. Mēs iesniedzām projektu par jaunas siltumnīcas iegādi un grantu konkursā veiksmīgi ieguvām 3. vietu, kas sniedz 1000 euro finansējums. Lai nopelnītu šo summu, būtu jāizaudzē un jāpārdod apmēram 2000 salātu, kas ir gandrīz visas sezonas darbs. Uzrakstot projektu ietaupījām gan laiku, gan līdzekļus un pie tam varam paplašināt ražošanu.
Salīdzinot ar citiem uzņēmējiem piedāvātajiem projektiem, Pārgaujas novada grantu konkursa iesniedzamā rakstiskā forma ir daudz vienkāršāka un arī atskaite nesagādā galvassāpes. Ja ar jaunajām tehnoloģijām esat uz Jūs, nebaidieties lūgt palīdzību jauniešiem, kuriem projektu rakstīšanas pieredze noderēs arī turpmākajā dzīvē.

 

Aicinām arī nenobīties no tā, ka Jūsu ideja var būt sliktāka par citām idejām. Savu ideju un ieguldīto darbu vislabāk pārzini pats un jābūt lepnam par to, ka vēlies kaut ko paveikt paša spēkiem.”

Tāpat kā iepriekšējos gados notiks apmācības par pieteikuma aizpildīšanas metodiku, biznesa plāna izstrādi un attīstības projektu pamatiem, lai iedrošinātu un motivētu potenciālos Grantu konkursa pieteikumu iesniedzējus. Apmācības notiks 2019.gada 5.martā plkst.14.00 sēžu zālē “Iktēs”, Stalbē, Stalbes pagastā, Pārgaujas novadā.

 

Šī ir iespēja realizēt savu sen loloto biznesa ideju vai attīstīt un ieviest inovācijas jau esošai uzņēmējdarbībai – izmantot to!

Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit .

1. pielikums. Pieteikuma veidlapa pieejama šeit .

2. pielikums. Biznesa plāns pieejams šeit .

3. pielikums. CV paraugs pieejams šeit .

4. pielikums. Atskaite par finanšu izlietojumu pieejama šeit .

5. pielikums. Administratīvo vērtēšanas kritēriju tabula pieejama šeit .



Kontaktpersona
Projektu vadītāja Eva Meijere

E-pasts: eva.meijere PIE pargaujasnovads PUNKTS lv

Mob. tālr.: 27324346

22.02.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930