Jaunumi Vidzemē

Valmieras Mākslas dienu laikā, 26. un 27.aprīlī, Valmieras Drāmas teātrī un Valmieras sākumskolā norisināsies izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātru izrāžu parāde – XII Latvijas Bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Festivāla pirmā diena būs Valmieras Drāmas teātrī, kur no plkst.10.00 Lielajā zālē un Apaļajā zālē būs skatāmas labākās izrādes žūrijas vērtējumā. Jau otro gadu jauniešiem šī ir lieliska iespēja izbaudīt profesionālā teātra skatuvi. Savukārt 27.aprīlī no plkst.9.00 izrāžu maratons turpināsies Valmieras sākumskolā.

Valmierā būs skatāmas 40 izrādes. Jauniešiem nozīmīgas tēmas, brīnumainus notikumus pasaku pasaulē, attiecību līkločus, uzvedot Latvijas un ārvalstu autoru darbus, uz skatuves izdzīvos ap 650 jaunie talanti no dažādām Latvijas vietām: Jūrmalas, Ludzas, Talsiem, Rīgas, Sējas, Vangažiem, Suntažiem, Siguldas, Jelgavas, Ogres, Ikšķiles, Limbažiem u.c. Kā Blaumaņa laika karstās jauniešu sirdis ataino skolēni mūsdienās, ko piedzīvo Bille, Vizmai Belševicai meistarīgi uzburot pasauli bērna acīm, un kā dabas varenību un cilvēka vietu tās ritējumā atspoguļojis Edvarts Virza – šos un vēl daudzus citus darbus skatītāji redzēs festivāla laikā. Programma skatāma Valmieras Viestura vidusskolas mājaslapā http://www.viesturi.edu.lv, sadaļā “Teātris”, Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” Facebook lapā, kā arī Valmieras mājaslapā www.valmiera.lv.

Dodot ceļazīmi dalībai, skolēnu teātru sniegumu pirms festivāla vērtēja Valsts izglītības satura centra (VISC) izveidota žūrija pēc šādiem kritērijiem: dramaturģiskā materiāla izvēle, režisora darbs, aktieru darbs, audiovizuālais noformējums un izrādes koptēls. Savukārt festivāla laikā darbosies jauniešu žūrija, kas vērtēs izrādes, izvirzīs savas nominācijas un noslēgumā pasniegs balvas.

“Valmierā valda jauneklīgs gars, un tas pilsētu dara īpašu. Arī mūsu skolai ir tradīcija atbalstīt jauniešus pasaules izzināšanas laikā. Festivāls “..un es iešu un iešu!” dod iespēju skolēniem parādīt, ko jaunu viņi apguvuši, redzēt, kā veicas citiem, tas paplašina redzesloku un “uzlādē”. Savukārt valmieriešiem un pilsētas viesiem tā ir lieliska iespēja vienkopus redzēt labākos Latvijas skolēnu teātrus darbībā, kā arī divās dienās noskatīties tik izrādes, cik sirds vēlas,” stāsta Valmieras Viestura vidusskolas teātra režisors Roberts Segliņš.

Galvenais festivāla mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu teātru attīstību, motivēt radīt kvalitatīvas izrādes bērniem un jauniešiem, piedāvājot dažādu žanru iestudējumus, kā arī sekmēt teātru režisoru profesionālo pilnveidi, veicinot savstarpējo pieredzes apmaiņu. Festivāla norisē ir iesaistīti profesionāli režisori un eksperti. Tā laikā tiek noteikti veiksmīgākie iestudējumi un labākie aktiermākslas sniegumi.

Laipni aicināti visi interesenti! Ieeja – bez maksas.

Festivālu atbalsta Valmieras Drāmas teātris. Festivālu organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar VISC, Valmieras Viestura vidusskolu, Valmieras sākumskolu, Valmieras Jaunatnes centru “Vinda”, Valmieras Drāmas teātri, citu pilsētu un novadu pašvaldībām, pašvaldību izglītības pārvaldēm, izglītības un kultūras iestādēm.

Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!” Valmierā tiek organizēts kopš 2008.gada.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

 

 

 

24.04.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930