Jaunumi Vidzemē

Jau ceturto gadu pēc kārtas Amatas novads aicina savvaļas garšu  baudītājus satikties Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā. Šī gada 13.jūlijā Amatas novada Zaubes pagasta Augšezera un Lejasezera krasti, un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamāko garšu, meistarklasi, aktivitāti un piedzīvojumu.

Festivāla apmeklētājus sagaidīs paaudžu paaudzēs mantotas, kā arī nekad agrāk nepiedzīvotas garšas. Festivāla ēdienkartē būs mednieku un makšķernieku kluba “Zaube” meža un ezera veltes, lekcijas, alus meistaru “KUPLA” piedāvājums, gaļas un mērcīšu gatavošana, kā arī veģetārā virtuve. Meža atmosfērā aicinās iejusties “Dabas ugunskura meistarklase” ar pazīstamo pavāru Ingmāru Ladigu. Savu īpašo garšu piedāvās arī vegānā kafejnīca “Gardā pupa” - būs augu kokteiļi un interesantas uzkodas. 

 

Jau par tradīciju kļuvušās sacensības par labākās lauku tortes titulu vadīs Amatciema "Jonathan Restaurant" šefpavāre un daudz balvu ieguvusī toršu meistare Ina Poliščenko.

Savukārt kartupeļu mizošanas, rīvēšanas sacīkstēm, kurās piedalīties var ikviens, šogad piepulcēsies arī cīņa par gardāko brūkleņu ievārījumu (pietaupiet burciņu savējā!).

Par festivāla noskaņu rūpēsies blūza/folka grupa “Rahu The Fool".

Visas dienas garumā noritēs starptautisks pavāru konkurss. Konkursa žūrijā būs tādi sabiedrībā pazīstami šefpavāri kā Ingmārs Ladigs un Dzintars Kristovskis no Zaubes pagasta “Annas Hotel” restorāna “Kannas”.

Neizpaliekošs būs arī Garšu tirgus un vietējo ražojumu stendi, bet iepriekš nebijis jaunums būs speciāli festivālam izveidots alus. Savukārt, Latvijas dabas muzejs pārsteigs ar aktivitātēm un pat mini sēņu izstādi, bet “Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs” pie makšķerēm pulcēs gan lielus, gan mazus.

Dienas izskaņā smelsimies gudrības un pieredzi mūsu īpašo viesu lekcijās, kā arī Roberto Meloni aicinās uz pavāršovu “La Dolce Vita”, ko no TV ekrāniem pārnesīs uz savvaļas skatuvi. Dienas noslēgumā, sekojot labākajām tradīcijām, balle līdz pirmajiem rīta gaiļiem kopā ar grupu “Stradivari”.

Biļetes tirdzniecībā no 15. maija www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas www.wildfoodfest.lv

Uz satikšanos savvaļas garšās! 

Sīkāka informācija:
Indra Paseka
Zaubes savvaļas kulinārā festivāla koordinatore
e-pasts: indra.paseka PIE gmail PUNKTS com
tālr.: +371 28339843

14.05.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930