Jaunumi Vidzemē

Eiropas Savienības izstrādātā stratēģija Baltijas jūras reģionam (ESSBJR) ik gadu tiek aktualizēta forumā, katru reizi to veltot kādai noteiktai tematikai. Šogad forums notiks jau desmito reizi, pulcējot aptuveni 800 dalībniekus no Zviedrijas, Dānijas, Somijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Vācijas.

12.–13.jūnijā Gdaņskā, Polijā, tiksies reģiona politiķi, eksperti, akadēmiskās vides, reģionālo organizāciju, valsts, pašvaldību un NVO pārstāvji, kā arī citas ESSBJR īstenošanā iesaistītās puses, lai diskutētu par attīstību un izaicinājumiem Baltijas jūras reģionā, kā arī dalītos pieredzē, gūtu jaunas zināšanas un iedvesmotos stratēģijas tālākai īstenošanai.

Forumā notiks diskusijas par tādiem Baltijas jūras reģionam aktuāliem jautājumiem kā iedzīvotāju skaita samazināšanās, novecošana, migrācija, jauni ražošanas un patēriņa modeļi, kā arī jauni sociālie, kultūras, mobilitātes un darba tirgus modeļi, kas ietekmē iedzīvotāju ikdienu Baltijas jūras reģionā.

Pārstāvji no Vidzemes plānošanas reģiona šogad organizēs  tematisko sesiju veltītu viedās specializācijas integrēšanai mūžizglītībā, savukārt vēl divās sesijās par bioekonomiku piedalīsimies kā dalībnieks.

 VPR organizētajā seminārā uzmanība tiks veltīta mazo un vidēju uzņēmumu (MVU) kapacitātes celšanai mūžizglītības jomā. Mainīgajiem demogrāfiskajiem apstākļiem ir liela ietekme uz sociālekonomisko attīstību Baltijas jūras reģionā, un šīs pārmaiņas veicina reģionālās atšķirības. Viedā specializācija, kas vērsta uz mūžizglītību, ir instruments demogrāfisko un ekonomisko problēmu risināšanai. Nepieciešamība pielāgoties pieaug līdz ar klientu vajadzību dažādošanos, tāpēc mācīšanās spēja ir ļoti svarīga uzņēmējdarbības modeļu atjaunošanai un inovāciju ieviešanai MVU.  Semināra mērķis ir veicināt izpratni par elastīgiem mūžizglītības veidiem kā risinājumu MVU spējai pielāgoties pārmaiņām, lai veicinātu pāreju uz ilgtspējīgiem uzņēmējdarbības modeļiem BJR valstīs.

Seminārā ar prezentāciju par MVU un inovāciju perspektīvu mūžizglītībā un pieaugušo izglītībā uzstāsies Ilona Platonova – inovāciju brokere un projektu eksperte no Vidzemes plānošanas reģiona. Semināru vadīs Inese Suija-Markova, nodibinājuma “Vides risinājumu institūts” izpilddirektore.

Papildu informāciju par semināriem skatiet te:

  1. Mūžizglītība viedās specializācijas jomā
  2. Ceļā uz digitālo bioekonomiku Baltijas jūras reģionā
  3. Zilā un zaļā bioekonomika BJR no jaunatnes viedokļa

 

Informāciju sagatavojusi: Liene Leonoviča, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, liene.leonovica PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. +371 27724884

11.06.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031