Jaunumi Vidzemē

Svētdien, 7.jūlijā, Valmierā sākās Vidzemes un ārvalstu latviešu jauniešu nometne “Olimpiskais kvants”. Nometnes mērķis ir saglabāt un stiprināt diasporas jauniešu saikni ar Latviju un Valmieru un veicināt nacionālās identitātes stiprināšanu caur kopēju mīlestību pret sportu, latviešu valodu, Latvijas dabu un kultūru.

Nometnē piedalās latviešu izcelsmes jaunieši no Amerikas Savienotajām Valstīm, Islandes, Gruzijas, Dānijas, Īrijas, Vācijas,  kā arī jaunieši, kuri nesen ar ģimenēm pārcēlušies uz dzīvi Valmierā no Spānijas un Moldāvijas. Nometnē ir interesenti arī no Valmieras, Limbažiem, Ogres un citām Latvijas vietām. Dalībniekus vieno gan kopīga vēlme uzlabot latviešu valodas zināšanas, gan aktīva brīvā laika pavadīšana, sporta pasākumu organizēšana, pieredze un intereses dažādos sporta veidos: peldēšanā, vieglatlētikā, hokejā, volejbolā, futbolā, florbolā, badmintonā, boksā, daiļslidošanā, tenisā, golfā, smaiļošanā, airēšanā, BMX riteņbraukšanā un modernajās dejās.

Katras dienas programma veidota tā, lai dalībnieki speciālistu vadībā varētu attīstīt funkcionālās spējas, uzzināt vairāk par veselīgu uzturu, kā arī kopīgās aktivitātēs iegūt jaunus draugus un neaizmirstamu pieredzi. Nometnes laikā jaunieši iepazīs Valmieru, Vidzemes vēsturi un kultūru, apgūs brīvprātīgā darba pamatus un attīstīs uzņēmējdarbības prasmes. Tāpat paredzēta sporta vēstures apguve un tikšanās ar Latvijas sporta personībām – Ivo Lakuču, Jāni Leiti, Mārtiņu Rubeni, sporta žurnālistu Armandu Tripānu un citām.

Nometne notiek Vidzemes olimpiskajā centrā Valmierā no 7.- 14.jūlijam.Ar detalizētu nometnes programmu var iepazīties http://diasporasnometne.valmiera.lv/

Nometni organizē partnerībā Eiropas Latviešu apvienība, Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes Olimpiskais centrs. Nometni finansē Izglītības un zinātnes ministrija un Valmieras pilsētas pašvaldība.

Nometnes laikā, 13.jūlijā no plkst.14.00 līdz 15.00, Valmierā, Vidzemes Olimpiskā centra notikumu zālē pirmo reizi notiks diskusija par sporta iespējām diasporas politikā. Diskusiju “Sports un diaspora – neizmantotais potenciāls” organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Eiropas Latviešu apvienību.

Informāciju sagatavojusi:

Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tālr.: 26553317
kristine.melece PIE valmiera PUNKTS lv

08.07.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930