Jaunumi Vidzemē

Līdz 10. septembrim iespējams balsot par savu “Latvijas Ainavu arhitektūras balvas 2019” pieteikto simpātiju. Latvijas Ainavu arhitektūras balva ir ainavu arhitektūras labāko sasniegumu skate, kas šogad tiks pasniegta pirmo reizi un kuras mērķis ir veicināt izpratni par ārtelpu kā nacionālās kultūrtelpas neatņemamu sastāvdaļu un cilvēkvides koprades produktu. No Valmieras skatei ir pieteikti trīs objekti: starptautiskā īslaicīgās arhitektūras un pilsētplānošanas skola “FestivaL’and” – 2018. gada teātra festivāla pilsētiņa Hanzas laukumā; gājēju ceļš un skatu terase Atpūtas parkā; kā arī Vienības laukuma Valmierā projekts.

Balsošanu var veikt Latvijas Sabiedrisko Mediju portālā šeit

Starptautisko īslaicīgās arhitektūras un pilsētplānošanas vasaras skolu 2018.gadā “FestivaL’and” organizēja augstskola “RISEBA” sadarbībā ar Valmieras vasaras teātra festivālu. Vasaras skolas laikā Valmieras centrā – Hanzas laukumā tika radīta īslaicīga poētiska arhitektoniska struktūra un labiekārtojums – pilsēta pilsētā, kas uz trīs dienām kļuva par lokālās pilsētvides saistošāko un aktīvāko novietni. Autori un projekta izstrādātāji SIA “Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola “RISEBA””, Arhitektūras un dizaina fakultāte un Vasaras skolas kuratore Dina Suhanova.

Gājēju ceļš un skatu terase Atpūtas parkā Valmierā veidoti, lai nodrošinātu cilvēkiem ērtu piekļuvi pie Gaujas. Izbūvētais grants seguma gājēju ceļš atzarojas no esošā asfaltētā parka ceļa un turpinās koka segumā organiski pārtopot skatu terasē pie upes. Jaunā skatu terase pie Gaujas Valmierā ir vieta publisku un privātu pasākumu rīkošanai, vieta iniciatīvām, vieta, kur satikties, kopīgi pavadīt laiku. Autori un būvprojekta izstrādātāji ir SIA “DJA”.

Vienības laukumu paredzēts veidot kā vietu Valmierā, kur cilvēki varētu gan pulcēties dažādu nacionālo svētku svinēšanai, gan pavadīt laiku ikdienā. Uz laukuma ved četras platas ejas. To ieejas zonās izvietoti informācija par četriem Latvijas vēsturiskajiem novadiem. Laukuma centrā veidots pulcēšanās laukums, kura segumā iestrādātie latviešu raksti tapuši ciešā sadarbībā ar mākslinieku Valdi Celmu. Tajā uz platformas izvietots vides mākslas objekts – Dzimtas koks. Projekta autori ir komandītsabiedrība “Vienības laukums” (SIA “DJA”, SIA “ARV”) Didzis Jaunzems, Ervīns Gorelovs, Valentīna Čeplika, Juta Davidovska un Ieva Pēdāja.

Balsojuma uzvarētājus varēs uzzināt LTV “Rīta panorāmā”, LSM portālā, un tie tiks sumināti balvas ceremonijā. 

Informāciju sagatavoja:

Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Tālr.: 64210682; 26495997

16.08.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031