Jaunumi Vidzemē

Augusta nogale un septembris LIAA Madonas biznesa inkubatorā būs pasākumiem un dažādām aktivitātēm bagāts – 21. augustā “Atvērto durvju diena Madonas biznesa inkubatorā”, savukārt, no 8. līdz 13. septembrim pasākumu cikls “Madonas biznesa nedēļa”. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori arī izziņo 2019. gada rudens uzņemšanu un aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas vai inkubācijas programmai.

21. augusts “Atvērto durvju/info diena Madonas biznesa inkubatorā”

 No 2019. gada 30. augusta līdz 20. septembrim LIAA Madonas biznesa inkubators (BI) pieņem pieteikumus dalībai inkubācijas un pirmsinkubācijas programmā.


21. augustā jaunie uzņēmēji un biznesa ideju autori aicināti apmeklēt pasākumu “Atvērto durvju/info diena Madonas biznesa inkubatorā”, kurā ikviens interesents varēs strādāt kopradē, izbaudot neierastu darba vidi, kā arī uzzināt par inkubatora sniegtajiem pakalpojumiem un atbalsta iespējām biznesa idejas vai uzņēmējdarbības attīstībai.

Pasākuma ietvaros pulksten 13.00 tiks rīkota “Info stunda”, kurā Madonas BI darbinieki sniegs plašāku informāciju par iespējām pieteikties pirmsinkubācijas un inkubācijas atbalsta programmām, savukārt BI dalībnieki dalīsies pieredzē par to cik noderīgs savas biznesa idejas attīstībā viņiem ir bijis līdz šim saņemtais BI atbalsts. 

Madonas BI durvis interesentiem būs atvērtas visas dienas garumā. Aicinām ciemos ikvienu, kurš vēlas uzzināt vairāk par to, kas ir biznesa inkubators, un kā tas var palīdzēt īstenot biznesa ideju, lai cik zaļa tā šķistu.    

Aicināts ikviens, kam bizness prātā! Atnāc un pamodini sevī uzņēmēju!

 

Saite uz pasākumu FB: https://www.facebook.com/events/632044227287702/

Pasākuma programma un reģistrācija (obligāta): http://www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/pasakums-atverto-durvju-info-diena-madona-21-aug-2019 .

Pasākumu cikls “Madonas biznesa nedēļa”

 

8.-13. septembrī LIAA Madonas biznesa inkubators sadarbībā ar partneriem – Madonas novada pašvaldību un ALTUM – organizē  nedēļu ilgu, uz uzņēmēju auditoriju – galvenokārt, jauno un topošo – mērķētu pasākumu ciklu “Madonas biznesa nedēļa”.

Pasākuma laikā būs iespēja dzirdēt vairāk nekā 30 runātājus, kas pārstāvēs gan tikko dibinātus uzņēmumus, gan uzņēmumus, kas darbojas jau sen un to zīmoli ieguvuši plašu atpazīstamību.

Laika posmā no 8. līdz 13. septembrim Madonas biznesa inkubatorā un arī citviet novadā tiks rīkotas dažādas aktivitātes, kas ļaus gūt ieskatu nozīmīgākajās ar uzņēmējdarbību saistītajās jomās.

Katra diena būs veltīta savai tēmai: 8.09. svētdiena “Pieredzes stāsti”, 9.09. pirmdiena “Biznesa pieturas” (finansējuma piesaistes idejas), 10.09. otrdiena “Ilgtspēja”, 11.09. trešdiena “Praktiskais mārketings”, 12.09. ceturtdiena “Eksportspēja”, 13.09. “Madona.Bizness.Inkubators.” (Madonas biznesa inkubatora dalībnieku izstāde un tirdziņš.)

Pasākumu cikls būs arī centrālais informatīvās kampaņas elements uzrunājot potenciālos BI dalībniekus, kuri rudenī var pieteikties inkubācijas un pirmsinkubācijas atbalstam.

 

Saite uz pasākumu FB: https://www.facebook.com/events/515288822608589/

Plašāka pasākumu cikla programma un reģistrācija (obligāta):  http://www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/pasakumu-cikls-madonas-biznesa-nedela

 

LIAA piesaka 2019. gada rudens uzņemšanu Madonas biznesa inkubatorā un 14 citos inkubatoros visā Latvijā

 

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori izziņo 2019. gada rudens uzņemšanu un aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas vai inkubācijas programmai.

No 2019. gada 30. augusta līdz 20. septembrim tiks atvērta pieteikumu pieņemšana dalībai pirmsinkubācijas un inkubācijas programmā piecpadsmit LIAA biznesa inkubatoros visā Latvijā – Madonā, Bauskā, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Ogrē Rēzeknē, Siguldā, Talsos, Valmierā, Ventspilī un Radošo industriju inkubatorā Rīgā. Atbalsta programmām aicināti pieteikties fiziskas personas un uzņēmumi, kuri nav reģistrēti ilgāk par trim gadiem.

Pieteikumus varēs iesniegt klātienē jaunrades festivālā iNOVUSS Biznesa inkubatoru koprades terasē. Pēc festivāla, Madonas, Gulbenes, Varakļānu, Ērgļu, Lubānas un Cesvaines novadu uzņēmīgie cilvēki un jaunie uzņēmēji to varēs izdarīt LIAA Madonas biznesa inkubatorā (Blaumaņa ielā 3, Madonā), kā arī elektroniski, nosūtot elektroniski parakstītu pieteikumu uzliaa PIE liaa.gov PUNKTS lv līdz 2019. gada 20. septembra plkst. 23:59.


Pirmsinkubācijas programma ir piemērota gan fiziskām, gan juridiskām personām, kuras vēlas izvērtēt savas biznesa idejas dzīvotspēju. Sešu mēnešu garumā tā sniedz dalībniekiem visu nepieciešamo savas biznesa idejas attīstīšanai – aprīkotas darba telpas, mentoru un citu uzņēmēju atbalstu, seminārus un mācības par dažādām uzņēmējiem saistošām tēmām, kas palīdz risināt viņu biznesa izaicinājumus, kā arī vērtīgus kontaktus un dalību lielākajā jauno uzņēmēju kopienā Latvijā.

Inkubācijas programmā papildus pirmsinkubācijas atbalstam dalībnieks saņem 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām u.c. Tāpat iespējams grantu līdz EUR 10 000 pakalpojuma izmaksu segšanai un līdz EUR 5 000 ražošanas iekārtu un izejmateriālu izmaksu segšanai.

21. augustā LIAA Madonas Biznesa inkubatorā tiks rīkota “Atvērto durvju/info diena”, diena, kuras ietvaros plks. 13.00 norisinšies “INFO STUNDA”.  Tajā stāstīsim par inkubatora sniegtajiem pakalpojumiem un atbalsta iespējām biznesa idejas vai uzņēmējdarbības attīstībai, kā arī uzņemšanas kārtību inkubatorā pirmsinkubācijas un inkubācijas programmā. Informācija par visiem biznesa inkubatoru pasākumiem pieejama:http://www.liaa.gov.lv/lv/pieteiksanas-pasakumiem .

Pašlaik LIAA biznesa inkubatoros ir 749 dalībnieki - biznesa ideju autori vai uzņēmumi. No tiem 296 pirmsinkubācijas programmā pārbauda savas biznesa idejas dzīvotspēju un 453 dalībnieki ir uzņemti inkubācijas programmā. Kopš LIAA biznesa inkubatoru izveides pirmsinkubācijas programmu sešu mēnešu garumā ir izgājuši 809 biznesa ideju autori.

LIAA Biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un uzņēmumus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai vai idejas attīstīšanai nepieciešamo vidi, koprades telpu, jauno uzņēmēju kopienu, konsultācijām, mācībām, tīklošanās pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un līdzfinansējumu biznesa attīstībai. LIAA Biznesa inkubatori ir finansēti ERAF projekta "Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators" ietvaros.

Vairāk par LIAA biznesa inkubatoriem: http://inkubatori.magneticlatvia.lv

Par pirmsinkubācijas programmu: https://youtu.be/sfsxK-CVCJQ 

Par inkubācijas programmu: https://youtu.be/jTis0NTX_A0

 

Papildu informācija:

LIAA Madonas biznesa inkubatorā

Blaimaņa iela 3, Madona

madona PIE liaa.gov PUNKTS lv">madona PIE liaa.gov PUNKTS lv

Tālrunis: +371 62400907

16.08.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930