Jaunumi Vidzemē

Darbi, kas iedvesmo, kas palīdz, kas paliek Valmieras atmiņu lappusēs, kas izskan aiz pilsētas un arī valsts robežām. Darbi, kas palīdz augt, rosina līdzdarboties, dod spēku, turpinājumu. Darbi, par kuriem ir īpaša sajūta, kuros ir dzīvesprieks, lepnums par saviem līdzcilvēkiem.

Aicinām pateikties par ieguldījumu sabiedrības labā, nesavtīgu darbu pilsētas attīstības veicināšanā un Valmieras vārda nešanu pasaulē, līdz 20.septembrim piesakot līdzcilvēkus “Goda valmierietis 2019” un “Gada valmierietis 2019” apbalvojumiem, kas tiks pasniegti 16.novembrī svinīgā ceremonijā koncertzālē “Valmiera”.

Apbalvojumu “Goda valmierietis” piešķir par sevišķiem nopelniem Valmieras labā, kas var izpausties valsts, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība. Apbalvojuma saņemšanai var pretendēt gan Valmieras pilsētas iedzīvotāji, gan personas, kuras dzīvo un darbojas citviet Latvijā vai ārvalstīs.

Savukārt apbalvojumu “Gada valmierietis” piešķir par nozīmīgu ieguldījumu valsts, pašvaldības, sabiedriskajā vai saimnieciskajā darbā, vērtējot pagājušajā gadā sasniegto. Apbalvojuma saņemšanai var pretendēt tikai Valmieras pilsētas iedzīvotāji.

Pieteikumus līdz 20.septembrim aicinām iesniegt Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2, nosūtīt info PIE valmiera PUNKTS lv vai aizpildīt elektroniski Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Piesaki Goda un Gada valmierieti 2019”. Iesniegumā jānorāda kandidāta vārds, uzvārds, ieņemamais amats, pamatojums kandidatūras izvirzīšanai un kontaktinformācija, kā arī pieteicēja vārds, uzvārds un kontaktinformācija. Tāpat jābūt pievienotai norādei, kurā kategorijā kandidāts tiek izvirzīts.

Atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības nolikumam (skatāms mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Dokumenti” – “Nolikumi” – “Apbalvojumi”) “Par Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumiem” pieteikumus izvērtēs un apstiprinās Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāti. Apbalvojumi tiks pasniegti Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītā svētku norisē 16.novembrī koncertzālē “Valmiera”.

Pērn apbalvojumu “Goda valmierietis 2018” saņēma sporta skolotājs un sportists Elmārs Gulbis par sasniegumiem un līdzcilvēku iedvesmošanu, veicinot Valmierā sportisko tradīciju saglabāšanu un uzturēšanu, kā arī zināšanas nododot jaunajai paaudzei.    

Godināts tika Latvijas vienaudzis Ēriks Tomsons par nesavtīgu un cēlsirdīgu palīdzību, Otrā pasaules kara laikā veicot pārbraucienus Baltijas jūrā un izglābjot simtiem cilvēku dzīvību, par mīlestību pret Latviju un patriotisma veicināšanu.

Apbalvojums tika piešķirts žurnālistam Aivaram Ustupam par ilggadēju un profesionālu darbu žurnālistikā, par atbildību, veicinot “zaļo” domāšanu Valmierā, par radošumu un patriotismu dzejas radīšanā, tajā stāstot par Valmieru un dabu.

Apbalvojumu “Goda valmierietis 2018” par uzticību Valmieras pilsētai un Valmieras Drāmas teātrim, jau 50 gadus saņemot augstu kritiķu novērtējumu, skatītāju mīlestību, par dzīvesprieku un lielām darba spējām, attīstot talantu un daloties pieredzē ar kolēģiem, saņēma aktrise Skaidrīte Putniņa.

Godināts tika sporta skolotājs un treneris Ēriks Roštoks par ieguldījumu Valmieras pilsētas sporta jomas attīstībā, par mīlestību pret sportu veicināšanu bērnu un jauniešu vidū, par aktīvu darbošanos, iesaistoties Valmieras sporta dzīvē.

Savukārt apbalvojumu “Gada valmierietis 2018” saņēma adītāja un grāmatvede Tija Frīdenberga par Valmieras vārda popularizēšanu, profesionālo meistarību un radošumu, adot cepurītes ikvienam jaundzimušajam valmierietim, 2018.gadā sasniedzot kopskaitu – 1000 cepurītes.

“Gada valmierietis 2018” apbalvojums tika piešķirts sabiedriski aktīvam valmierietim Jānim Kalnačam par nesavtīgu darbu, brīvprātīgi veicot barikāžu dalībnieku apzināšanu bijušajā Valmieras rajonā, ar atmiņu stāstiem, vērtīgām laika liecībām papildinot Valmieras muzeja arhīvu.

Par katra izglītojamā individuālo spēju attīstīšanu, par patriotisma veicināšanu un Valmieras vārda popularizēšanu, stāstot par Latvijas un Valmieras notikumiem, organizējot dažādas norises, ar aizrautību vadot mācību stundas skolā, apbalvojums “Gada valmierietis 2018” tika piešķirts skolotājai ar stāstnieces talantu, gidei Inetai Amoliņai.

Apbalvojuma saņēmējiem tiks pasniegts Valmieras pilsētas pašvaldības atzinības raksts un īpaši izgatavota piemiņas nozīmīte – Valmieras izaugsmes medaļa, kurā iegravēts apbalvojuma saņēmēja vārds un uzvārds.

Valmieras pilsētas apbalvojumi “Goda valmierietis” un “Gada valmierietis” tiek piešķirti kopš 1999.gada.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
Mob. tālr.:26443410

28.08.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930