Jaunumi Vidzemē

Latvijas Ainavu arhitektu asociācija (LAAA) šogad pirmo gadu rīko Latvijas Ainavu arhitektūras balvu (LAABA) – ainavu arhitektūras labāko sasniegumu skati, kuras mērķis ir veicināt izpratni par ārtelpu kā nacionālās kultūrtelpas neatņemamu sastāvdaļu un cilvēkvides koprades produktu. Balvas uzdevums ir apzināt un godināt laikmetīgus darbus, atjauninošus procesus un izcilas personības Latvijas ainavu arhitektūrā  un  būt atvērtai  ainavu arhitektūras nozares daudzveidībai. Konkursā pieteikts arī projekts "Ainavu dārgumi".

 

LAABA tiek piešķirta trīs nominācijās:

  • ĀRTELPA,
  • PROCESI,
  • PERSONĪBAS.

Katra nominācija iekļauj vairākas kategorijas darbu vērtēšanas kritēriju strukturēšanai un darbu salīdzināšanai.

Projekts – “Ainavu dārgumi” pieteikts sadaļā “Procesi”.  Ainavu dārgumi ir Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros īstenotā aktivitāte “Dāvana Latvijai – elektroniska ainavu dārgumu krātuve “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”, ko organizēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar plānošanas reģioniem un Latvijas Nacionālo bibliotēku.  Kopā ar Latvijas iedzīvotājiem un ainavu ekspertu padomi šīs aktivitātes laikā ir atlasīti 50 Latvijas ainavu dārgumi, kas apskatāmi ceļojošā izstādē, slīdrādēs un ir ietverti elektroniskajā ainavu dārgumu krātuvē www.ainavudargumi.lv. Katru no pieciem Latvijas plānošanas reģioniem raksturo 10 ainavu dārgumi. 

Līdz 10. septembrim, plkst. 10 aicinām atbalstīt un balsot LSM.lv  portālā par projektu “Ainavu dārgumi”, lai tas kļūtu par pirmās Ainavu arhitektūras balvas sabiedrības simpātiju! https://www.lsm.lv/raksts/kultura/dizains-un-arhitektura/balso-par-pirmas-ainavu-arhitekturas-balvas-sabiedribas-simpatiju.a327306/

Par balsojuma uzvarētāju varēs vairāk uzzināt LTV “Rīta panorāmā” un LSM portālā www.lsm.lv.

 

>> Atgādinām, ka projekta ietvaros Vidzemē tika izveidota elektronisko pastkartīšu sērija, kas aplūkojama šeit (klikšķini uz attēla):

Pastkartīšu kolekcijā skatāmas fotogrāfijas no vietām, kuras kā savus ainavu dārgumus pieteikuši vidzemnieki, izceļot ne vien visiem zināmas ainavas, bet arī personīgi nozīmīgus skatus vai ainavu elementus.

 

Jautājumiem: Dace Laiva, koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, dace.laiva PIE vidzeme PUNKTS lv

04.09.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031