Jaunumi Vidzemē

Ļaudonas pagastā noslēdzies Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītais projekts ”Ļaudona teiku lokā”. Projekta ietvaros iedzīvinātas dabā Ļaudonas pagastā pierakstītas teikas par dažādām vietām un objektiem. Pie 12 mītiem apvītām vietām uzstādītas metāla konstrukcijas, uz kurām piestiprinātas planšetes ar teiku par šo objektu, fotogrāfiju un skolēnu zīmējumu, kas ilustrē attiecīgo teiku.

Ir izveidota Ļaudonas teiku taka, izveidota lejupielādējama karte ar Ļaudonas teiku apvītajiem objektiem, radīta iespēja arī digitāli iepazīties ar kultūrvēsturisko informāciju un citām pagastam nozīmīgām vietām ar QE Cod lasītāju mobilajās lietotnēs.

Projekta gaitā teiku apvītie objekti tika popularizēti Ļaudonas iedzīvotājiem un viesiem. Savukār, šo objektu īpašnieki tika aicināti kopt un uzturēt kārtībā kultūrvēsturisko mantojumu.

Ļaudonas teiku karte.

Projekta aktivitātēs iesaistījās jaunieši, tai skaitā informācijas sakopošanā, objektu apsekošanā dabā un sakopšanā. Skolēni piedalījās teiku konkursā par Ļaudonas griezi, teiku ilustrējošu zīmējumu konkursā. Tā jauniešos tika sekmēta kultūras mantojuma vērtību apzināšana, sava pagasta atpazīstamības veicināšana un patriotisma gara stiprināšana.

Projekta atklāšanas pasākums notika 11.novembrī, kurā piedalījas Andreja Eglīša Ļaudonas visusskolas skolēni un daudzi pagasta iedzīvotāji. Pasākumā pateicām ”paldies” tiem, kuri ar savu darbu sekmēja šī projekta realizāciju.

Ļaudonas pārvaldes vadītājs A. Portnovs uzrunā klātesošos, atklājot projektu.

Fotogrāfs: Valdis Kļaviņš.

Informāciju sagatavojusi: Biruta Calmane, projekta darba grupas vadītāja.

29.11.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031