Jaunumi Vidzemē

No 26. novembra līdz 1. decembrim Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji kopā ar projekta “Augoša pilsēta” dalībniekiem no Portugāles, Ungārijas un Vācijas pašvaldībām tikās partnerpilsētā Isernia, Itālijā, lai pārrunātu projekta ieviešanas gaitu un nākotnes plānus.

Sanāksmes laikā projekta dalībnieki atskatījās uz līdz šim paveikto, URBACT Itālijas kontaktpunkta eksperts dalījās savā pieredzē ar POP-UP metodes pielietošanu citur pasaulē un sniedza ieteikumus katra projekta partnera darbības plāna precizēšanai. Darba grupās tika pārrunāti šķēršļi, ar kuriem saskārušies katrs no projekta partneriem, un aplūkoti to iespējamie risinājumi. Projekta eksperta vadībā tika analizēta visu projektā iesaistīto partneru paveiktā darba nozīmība un ietekme uz projekta kopējo gaitu, kā arī pārrunātas tālākās darbības. Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji informēja partnerpilsētas par līdz šim sasniegto – POP-UP salona atvēršanu Dārza ielā 10, Alūksnē. Projekta eksperti atzinīgi novērtēja paveikto un ieteica vairāk aktivizēt vietējo darba grupu, lai sekmīgi sasniegtu visus projekta sākumā izvirzītos mērķus.

Šī projekta ietvaros Alūksnē pēdējā gada laikā aktivizēta POP–UP kustība, atvērts pirmais salons, kurā pašlaik darbojas divas uzņēmējas. Ir notikusi arī pirmā “Modes bode”, kuras darbībā ievērota POP-UP metode. Pievērsties POP–UP kustībai aicināti gan tukšu telpu īpašnieki, gan esošie vai jaunie uzņēmēji.

Alūksnes novada pašvaldība kopā ar Portugāles, Spānijas, Ungārijas, Slovēnijas, Grieķijas, Itālijas pilsētām ir iesaistījusies URBACT programmas projektā “Augoša pilsēta”, kura vadošais partneris ir Vācijas pilsēta Altena.

URBACT programmas ietvaros Eiropas pašvaldības veido starptautiskus tīklus savstarpējai pieredzes apmaiņai un labās prakses tālāknodošanai, kas veicina to teritoriju attīstību un izaugsmi pozitīvu izmaiņu virzienā. Programmas mērķis ir nodot un pielāgot URBACT Labās prakses apbalvojumu saņēmušo Eiropas pilsētu pieredzi citām Eiropas pilsētām.

– POP-UP aktivitātēs ir aicināts iesaistīties ikviens. Tas ir lielisks veids, kā pārbaudīt jauna veikala atrašanās vietas veiksmīgumu, pirms ieguldīt naudu pastāvīgu telpu izveidē, līdz ar to POP-UP var iesaistīties gan esošie uzņēmēji, gan jauni, kuri veiksmes gadījumā savu biznesu var turpināt arī vēlāk, - saka projekta vadītāja Kristīne Lāce.

 

Sagatavoja: Sanita PĀSA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālruņi: 64381502; 26456644

sanita.pasa PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

10.12.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930