Jaunumi Vidzemē

Valmieras Attīstības aģentūra uzsākusi veidot koprades darbnīcu (angliski – makerspace), kas būs pirmā tāda tipa darbnīca Valmieras pilsētā. Darbnīcu plānots atvērt 2020. gada februārī, un tā atradīsies Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas (VDMV) telpās, Purva ielā 12. Aktivitāti līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" ietvaros. Koprades darbnīcas mērķis ir kļūt par pilsētas iedzīvotāju, uzņēmēju, skolēnu, pedagogu un entuziastu iemīļotu pulcēšanās vietu, kur radoši darboties, radīt jaunus produktus, pilnveidoties un attīstīt jaunas biznesa idejas. Koprades darbnīcas galvenie darbības virzieni: 

  • Nodrošināt uzņēmējiem iespējas veidot un testēt prototipus;
  • Atvērt durvis ikvienam interesentam un ideju autoram, nodrošinot pieeju dažādām iekārtām, instrumentiem, kā arī sniegt tehnisko atbalstu;
  • Regulāri organizēt radošās darbnīcas un tematiskās aktivitātes dažādām mērķa grupām – ģimenēm ar bērniem, skolēniem, studentiem, mācībspēkiem, uzņēmējiem, entuziastiem un citiem; 
  • Iesaistīt vairāk skolēnu un jauniešu uzņēmējdarbībā, attīstot valmieriešu un apkārtnes iedzīvotāju uzņēmējspēju;
  • Ciešāk sadarboties ar izglītības iestādēm, nodrošinot radošu vidi daudz interesantākam mācību procesam un praktisko studiju darbu veikšanai, augstskolas, vispārizglītojošo, kā arī profesionālo skolu audzēkņiem un mācībspēkiem.

Vairāk informācijas par Valmieras koprades darbnīcu: developvalmiera.lv un valmiera.lv

Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" ietvaros. Šī informācija atspoguļo vienīgi autora viedokli, un iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" iestādes neatbild par šīs informācijas potenciālajiem izmantošanas veidiem.


Vairāk informācijas:
Baiba Zvejniece
27759268                   
baiba.zvejniece PIE valmiera PUNKTS lv
www.developvalmiera.lv 

 

20.12.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930