Jaunumi Vidzemē

Aicinām visa vecuma un meistarības aktīvās atpūtas cienītājus 2.augustā piedalīties Latvijas lielākā velo seriāla – Latvijas valsts mežu MTB maratona (LVM MTB) – pirmajā posmā no Cēsīm līdz Valmierai. Pieteikšanās aizraujošajam velo notikumam elektroniski pieejama mājaslapā velo.lv.

2020.gada riteņbraukšanas sezona kā Latvijā, tā citviet pasaulē ir krasi atšķirīga no iepriekšējiem gadiem. Latvijas lielāko velo sacensību rīkotāja – Igo Japiņa sporta aģentūra – ir pratusi pielāgoties apstākļiem. Pavasarī tika rīkotas virtuālās sacensības Cēsis–Valmiera, bet jau no jūnija ikvienam ir iespēja baudīt Latvijas skaistās velo trases, piedaloties LVM MTB maratona individuālajos braucienos. 2.augustā Cēsīs tiks dots starta šāviens arī klasiskajai MTB maratonu sezonai.

Posms CēsisValmiera pēdējo 20 gadu laikā kļuvis par Latvijas riteņbraukšanas klasiku, kas katru gadu notiek aprīļa beigās. Pērn sacensību maršruts pirmo reizi veda pretējā virzienā, bet šogad atkal atgriezīsies tradicionālajā vietā ar startu Cēsīs un finišu Valmierā. Distances vedīs pa skaistajām Gaujas Nacionālā parka takām un ceļiem. Pirmais posms būs lieliski piemērots iesācējiem, jo trases būs gana demokrātiskas, iztiekot bez gariem un stāviem kāpumiem, kā arī nobraucieniem.

Vērienīgā pasākuma rīkotāji parūpējušies par to, lai sevi apliecinātu visa vecuma, dzimuma un meistarības aktīvās atpūtas cienītāji. Ikvienam ir iespēja izvēlēties starp “Lielbāta” Tautas “Toyota Hybrid” sporta un “Mammadaba” veselības. Tikmēr mazākos braucējus sagaida “Maxima” bērnu braucieni, kur vecākajās grupās atjaunots sacensību elements.

Sacensību starta centrs atradīsies Vienības laukumā. Netālu no tā notiks arī “Maxima” bērnu braucieni. Finiša centrs Valmierā tikmēr būs pie Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas. Sacensību programma un cita informācija gaidāma drīzumā. Pieteikšanās Cēsis–Valmiera un citiem posmiem pieejama mājaslapā velo.lv. Tur iespējams aplūkot arī detalizētu nolikumu, vēsturiskos rezultātus un citu informāciju. Sacensības atbalsta Cēsu novada un Valmieras pilsētas pašvaldības.

Latvijas valsts mežu MTB maratons turpina SEB MTB maratona tradīcijas. Velo pasākums paredzēts visai ģimenei, kam sirdij tuva aktīvā atpūta, azarts un vēlme baudīt skaisto Latvijas dabu. 2020.gada sezonā iekļauti pieci klasiskie seriāla posmi, kas notiks Cēsīs, Valmierā, Siguldā, Talsos, Ikšķilē un Ropažos.

2020. gada Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas kalendārs:

  • 02.08. Cēsis–Valmiera
  • 15.08. Sigulda (Latvijas čempionāts MTB maratonā)
  • 27.09. Talsi
  • 11.10. Ikšķile
  • 24.10. Ropaži

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Igo Japiņa sporta aģentūra:
Tālrunis: +371 26255435
Elektroniskā pasta adrese: toms PIE lrf PUNKTS lv

21.07.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930