Jaunumi Vidzemē

Aicinām iepazīt Vidzemes novadus, dodoties brīnišķīgā piedzīvojumā kopā ar bērniem. Tūrisma ceļa “Via Hanseatica” tūrisma uzņēmēji ir parūpējušies par jaukām un daudzveidīgām izklaides iespējām, lai būtu interesanti gan maziem, gan lieliem ceļotājiem. Apceļojiet Vidzemi, izmantojot #AtklājVidzemiDroši ieteikumus!

Tālu projām nedodoties, varēsiet pavadīt jaukas brīvdienas ģimenes lokā, turklāt, daudz uzturoties svaigā gaisā. Viesojoties Amatas novadā pie Sesīļu ponijiem bērniem būs iespēja gan apskatīt mazos zirdziņus, gan arī doties izjādēs ponija mugurā. Braucot kādu ceļa gabaliņu tālāk, turpat Amatas novadā, kamieļu parkā Rakši jums būs izdevība iepazīt un pabarot eksotiskus dzīvniekus: kamieļus, alpakas un lamas, apskatīt ēzelīšus, kā arī tuvumā vērot smalku šķirņu kazas, aitas un trušus. Savukārt, Kocēnu novada šķirnes trušu saimniecības Mežiņi saimnieki laipni izrādīs ciemiņiem savu trušu saimi un mīlīgākos dzīvniekus būs iespējams arī paglaudīt. Ja laika apstākļi nelutina, tad ir iespēja viesoties Valmieras peldbaseinā, lai priecātos par dažādiem ūdenspriekiem! 

 

No kreisās: Sesīļu poniji (foto: U. Brālēns), Rakši (foto: turisms.cesis.lv). 

Apmeklējot Raunu, vienu no skaistākajām vietām Vidzemē, pārbaudiet spēkus vēsturiskajā pils parkā izveidotajā Tūrisma takā un atklājiet dažādus fizikas brīnumus Interaktīvajā izziņas takā.

Interaktīvā izziņas taka. Foto: visit.rauna.lv. 

Lai vēl labāk iepazītu fizikas likumsakarības un turpinātu atklāt brīnumus, ciemojieties Cēsīs un tur ieplānojiet izklaides un izziņas centra ZINOO apmeklējumu. Turpat pilsētā apmeklējiet Livonijas ordeņa pili un iemēģiniet roku viduslaiku spēļu spēlēšanā Cēsu Viduslaiku pils aktivitāšu laukumā.

Viduslaiku pils aktivitāšu laukums. Foto: cesupils.lv

Bet kad ir nepieciešams uzkrāt spēkus, kopā ar bērniem baudiet gardas pusdienas Ungurmuižā vai Mazajā Ansī. Tur, gaidot maltīti, mazajiem ceļotājiem būs viņiem interesējošas izklaides, bet vecāki varēs kaut uz brīdi atvilkt elpu. Ja plānojat nakšņot, iesakām jauku atpūtas vietu - kempingu Apaļkalns Raiskuma ezera krastā.

  

No kreisās: Ungurmuižas restorāns (foto: ungurmuiža.lv), "Mazais Ansis" (foto: Facebook/mazaisansis). 

Ja vēlaties baudīt dabas skatus, dabas izzināšanai un nelielai pastaigai derēs Ģīmes dabas taka Valmierā vai garākam pārgājienam - Gaujas dabas taka Strenčos.

Ģīmes dabas taka. Foto: U. Brālēns.

Gaujas dabas taka. Foto: U. Brālēns.

Savukārt atpūtas parkā Avoti, kas atrodas pašā Valmieras pievārtē, gan mazi, gan lieli varēs iesaistīties daudzveidīgās aktīvās atpūtas un sporta nodarbēs.

  

Avoti. Foto (no kreisās): burtniekunovads.lv, visit.valmiera.lv.

Bet nu laiks pievērsties jaunajām tehnoloģijām un doties uz Lāzerparku Beverīnas novadā, kur varēsiet uzspēlēt mūsdienīgu tehnoloģiju komandu spēli – lāzertagu. Tepat līdzās atradīsiet arī koka skulptūru parku Beverīnas labirinti.

  

Lāzerparks. Foto: lazerparks.lv.

Lai jauka un ģimeniska atpūta!

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 

06.08.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930