Jaunumi Vidzemē

Metālpūšaminstrumentu kvintets BRASS.EDU un ērģelniece Līga Ivāne aicina visus uz bezmaksas koncertu ciklu “Mūzika Vidzemes dievnamos”, kuros klausītājiem būs iespēja izbaudīt pūšaminstrumentu spēcīgo un ērģeļu vareno skanējumu, klausoties īpaši šiem koncertiem aranžētus skaņdarbus. Apmeklētāji dzirdēs dažādu laiku akadēmisko mūziku profesionālā izpildījumā - baroka, renesanses, romantisma un 20.gs. mūziku metālpūšmainstrumentu kvintetam, kā arī oriģinālskaņdarbus ērģelēm. Koncerti dievnamos tiks papildināti ar izglītojošiem vēstures stāstiem par senajām ērģeļmūzikas un metālpūšamintstrumentu spēles tradīcijām, kā arī Vidzemes reģiona ērģelēm.

  • 20. septembrī plkst. 17.00 - Cēsu Svētā Jāņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā;
  • 11. oktobrī plkst. 14.00 - Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcā.

Koncerti paredzēti Vidzemes novadu iedzīvotājiem un viesiem, kā arī mūzikas skolu un vispārizglītojošo skolu audzēkņiem. Īpaši uz koncertu tiek aicināti vietējās draudzes cilvēki, regulārie baznīcas apmeklētāji, kā arī talantīgās ērģelnieces Līgas Ivānes talanta pazinēji, cienītāji un atbalstītāji. Pasākumu norise tiks organizēta, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības. Ieeja – bez maksas.

 

”Koncertu cikls dažādos kultūras norises Vidzemē, un tā ideja ir iedzīvināt metālpušaminstrumentu un ērģeļu mūzikas koncertus Vidzemes dievnamos, akcentējot ērģelēm raksturīgo skanējumu un sniedzot klausītājiem ne tikai muzikālu baudījumu, bet arī vēsturisku ieskatu par Vidzemes novadu ērģeļu izcelsmi, attīstību un būvi, kas ir ļoti nozīmīgi Vidzemes kultūrvides daudzveidības saglabāšanā un attīstībā,” atklāj viens no koncertu organizatoriem, kvinteta mūziķis Jānis Retenais. “Esam pārliecināti, ka šie priekšnesumi sagādās neaizmirstamas sajūtas gan klausītājiem, gan izpildītājiem.”

Ērģelniece Līga Ivāne absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot bakalaura un maģistra grādu ērģeļu spēlē. Regulāri sniedz ērģeļu solo koncertus Rīgas Domā, Sv. Jāņa baznīcā Rīgā, kā arī citās Latvijas un Igaunijas baznīcās.

Koncertu cikls “Mūzika Vidzemes dievnamos” tiek rīkots ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Metālpūšaminstrumentu kvintets BRASS.EDU ir piecu profesionālu mūziķu ansamblis, kas izveidots 2017. gadā, aktīvi koncertē un vada meistarklases Latvijas mūzikas skolās un mūzikas vidusskolās. 

Koncertu cikls tiek organizēts un notiek ar Vidzemes plānošanas reģiona, VKKF un Latvijas valsts mežu finansiālu atbalstu.

Papildu informācija:
Jānis Retenais, koncertu galvenais organizators
janis.retenais PIE gmail PUNKTS com

02.09.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031