Jaunumi Vidzemē

Brīvdienās dodieties noskaņu un krāsu medībās Vidzemē! #AtklājVidzemiDroši iesaka septembra pirmajā nedēļas nogalē viesoties Madonas pusē, lai to izbaudītu zelta rudens ieskaņā.

Varbūt brauciet pretī rudenim, minot divriteņa pedāļus? 20 km garais velo maršruts Iepazīsti Madonu! ļaus izjust gleznaino Madonas reljefu un labāk iepazīt skaisto un sakopto Vidzemes mazpilsētu.

Smeceres sils. Foto:visitmadona.lv.

Maršruts izved arī ārpus pilsētas robežām. Pa ceļam varēsiet apskatīt Madonas apkārtnes ezerus, iegriezties sporta un aktīvās atpūtas vietā Smeceres sils (šeit var arī iznomāt velosipēdus). Vēl iespēja izjust ātrumu Madonas kartinga trasē vai atklāt Vidzemes podniecības skaistumu, viesojoties Jāņa Seiksta keramikas darbnīcā. 

Madonas kartinga trase. Foto: visitmadona.lv. 

Jāņa Seiksta keramikas darbnīca. Foto: visitmadona.lv.

Ja nedosities piedzīvojumā uz velosipēda, tad interesants būs maršruts Citādā Madona, kurā iekļautas ražotnes, kas nesen vērušas durvis apmeklētājiem. Ceptuvē Madonas maiznieks varēsiet ieskatīties un piedalīties maizes tapšanas procesā. Viesojoties pie Meistara Sarkaņos, būs iespēja redzēt vietu, kur top dabas veltes veselībai un uzturam. Vēl var apskatīt Zalgauskas muižu un citas vēl neizzinātas vietas.

Madonas maiznieks. Foto: visitmadona.lv.

Meistars Sarkaņos. Foto: meistarssarkaņos.lv.

Zalgauskas muiža. Foto:visitmadona.lv

Madonai pavisam tuvu ir Gaiziņkalns. Kad pēdējo reizi tur bijāt? Varbūt nekad neesat bijuši! Tad laiks to mainīt – dodieties ceļā!

Pa ceļam no Madonas uz Gaiziņkalnu atrodas viens no Latvijā labi zināmajiem dziednieciskajiem avotiem – Bolēnu acu avots, kas ir arī sena kulta vieta. Noteikti apskatiet!

Bolēnu acu avots. Foto:I. Kucina.

Savukārt Latvijas augstāko virsotni - Gaiziņkalnu varat iepazīt, dodoties 2 km garā dabas takā vieni paši vai kopā ar vietējo gidu.

Gaiziņkalns. Foto: visitmadona.lv.

Skaistas brīvdienas un jauku atpūtu!

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 

03.09.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930