Jaunumi Vidzemē

2020. gada 24. oktobrī plkst.18.00 Sēļu muižā, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumam, tiks realizēts Mazsalacas novada pašvaldības projekts “VIŅAS MAJESTĀTE MŪZA” – Senās mūzikas koncerts Sēļu muižā”.

 Senās mūzikas profesionāļi aicinās klausītājus doties aizraujošā muzikālā ceļojumā  cauri veselam laikmetam, ko mūzikas vēsturē dēvē par baroku (itāļu valodā barocco). Šis stils radās Itālijā 16.gs. beigās, ievērojamā komponista K.Monteverdi daiļradē, kas savu uzplaukumu piedzīvoja daudzās Eiropas valstīs, triumfējot vācu dižbaroka ģēnija G.F.Hendeļa daiļradē. Pa ceļam aicināsim klausītājus ielūkoties arī Dž.Freskobaldi, H.Šica un A.Korelli mūzikas lappusēs.

Šajā koncertā esam iecerējuši atklāt arī mazāk zināmus darbus. Un, lūk, divas dāmas komponistes – I.Leonarda un E.Gerre, kurām pateicoties sava talanta spēkam un meistarībai, izdevās gan publicēt savus darbus, gan gūt ievērību Eiropas muzikālajā sabiedrībā. Tas bija tik neparasti tam laikam, jo komponēšanu uzskatīja par sievietei neatbilstošu nodarbi, tāpēc daudzas autores tā arī palika neatklātas. Koncertā “Viņas majestāte Mūza” tiks atskaņotas gan garīga, gan laicīga satura muzikālās kompozīcijas. Niansētais un reizē azartiskais senās mūzikas profesionāļu izpildījums ļaus klausītājiem izjust dažādu emociju gammu – no liriskām melodijām līdz enerģiskiem deju ritmiem.

Koncertā “Viņas majestāte mūza” piedalīsies: solistes – Aija Veismane-Garkeviča un Dārta Paldiņa, mūziķi: Beata Geka – ērģeļpozitīvs, Sanita Zariņa - baroka vijole, Danuta Ločmele - baroka čells.

Ieeja koncertā bezmaksas.

Šajā reizē Sēļu muižas mazajā zālē atvērsim arī mākslinieka Andreja Ģērmaņa gleznu izstādi. Mākslinieks ir sadzīves žanra, portretu, ainavu un kluso dabu meistars. Raksturīga mākslinieciska interešu un paņēmienu daudzveidība; vienlīdz veiksmīgi darbojies glezniecībā, grafikā un mākslas kritikā.

VIETU SKAITS PASĀKUMĀ IEROBEŽOTS! OBLIGĀTA IEPRIEKŠĒJA PIETEIKŠANĀS PA TĀLR.26321158 LĪDZ 23. OKTOBRIM!

Sēdvietas Sēļu muižā ir personalizētas un izkārtotas ievērojot distanci, tādēļ pēc aktuālajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem koncerta laikā mutes un deguna aizsegi nav jālieto. Taču aicinām apmeklētājus nedrūzmēties un doties uz savu sēdvietu, drošības nolūkos sejas maskas izmantojot pirms un pēc pasākuma un aplūkojot izstādi!

Projekta “VIŅAS MAJESTĀTE MŪZA” – Senās mūzikas koncerts Sēļu muižā” mērķis ir sniegt apkārtnes iedzīvotājiem iespēju klātienē vērot augstvērtīgu senās mūzikas priekšnesumu, nodrošinot Latvijas profesionālās koncertdarbības pieejamību arī laukos, kā arī iepazīt un novērtēt 17./18.gs. baroka laikmeta pērles un komponistus, akcentējot sievietes komponistes un mūzas lomu mūzikā. Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds.

Informāciju sagatavoja:

Anete Gluha

Mazsalacas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālr. 25447706


20.10.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930