Jaunumi Vidzemē

Līdz 4. decembrim Valmieras pilsētas pašvaldība aicina iesniegt projektu pieteikumus bērnu un jauniešu nometņu rīkošanai, kultūras norišu īstenošanai vai sportiska dzīvesveida popularizēšanai. Projektu īstenošanas laiks noteikts līdz 2021. gada nogalei.

Pieteikums jāiesniedz līdz 2020. gada 4. decembra plkst.12.00 Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2 vai arī ieskanēts un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu (e-parakstu) jāsūta uz e-pastu pasts PIE valmiera PUNKTS lv ar norādi “Pieteikums projektu konkursam”.

Papildu informācija, kā arī pieteikuma veidlapas atrodamas Valmieras mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Projektu konkursi” – “Valmieras pilsētas pašvaldības projektu konkursi”.

Bērnu un jauniešu nometņu projektu konkurss rīkots ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu izglītošanos un saturīgu brīvā laika pavadīšanu. 2021.gadā par bērnu un jauniešu projektu konkursa prioritātēm izvirzītas:

  • nometnes un aktivitātes, kas veicina jauniešu interesi par  vides zinātnēm, tehnisko jaunradi;
  • nometnes, kas rosina jauniešu interesi par uzņēmējdarbību, attīsta un veido līderības prasmes;
  • nometnes, kas rosina bērnu un jauniešu talantu attīstību kultūrizglītībā;
  • nometnes, kas veicina svešvalodu apguvi;
  • nometnes, kas veicina bērnu ar speciālām vajadzībām iekļaušanu;
  • nometnes, kas nodrošina sporta pamatprasmju apguvi un/vai vispārējās fiziskās sagatavotības attīstīšanu (peldēšana, velobraukšana, vingrošana u.c.).

Lai attīstītu daudzveidīgu kultūrvidi un bagātinātu kultūras piedāvājumu, aicinām piedalīties kultūras projektu konkursā. Prioritāri tiks atbalstīti:

  • projekti, kas ar saturiski kvalitatīvu un profesionālu piedāvājumu papildinās: Valmieras Mākslas dienas, iekļaujoties konceptā “Kustība” (norises laiks: 1.aprīlis–1. maijs); Valmieras pilsētas svētku programmu (24.–26.jūlijs); Valmieras vasaras teātra festivālu (7.–9.augusts); velo un kino festivālu “Kinopedālis” (maijs) vai citas pilsētas lielākās kultūras norises;
  • projekti, kas paredz meistarklašu, radošo darbnīcu, kultūras forumu organizēšanu vai laikmetīgās mākslas pieejamības veicināšanu un iepazīšanu Valmierā;
  • projekti, kas veicina aktīvu pilsētas iedzīvotāju līdzdalību kultūras dzīves norisēs;
  • projekti, kas piedāvā veidot Valmieras kultūrvidei un dabas videi atbilstošas unikālas kultūras aktivitātes, t.sk. piedāvājot saturiski kvalitatīvas kultūras norises vasaras periodā Valmieras pilsētas estrādē.

Sporta projektu konkursa mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu, sporta un brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī veicināt sporta attīstību Valmierā. Konkursā gaidīti pieteikumi, paredzot aktivitātes, kas:

  • veicina tautas sporta attīstību (iedzīvotāju iesaiste, Valmieras kā sportiskas pilsētas atpazīstamība);
  • norisinās rudens un ziemas sezonā – koptreniņi, skriešanas un orientēšanās seriāli, kontūrskrējieni, nūjošana u.c.;
  • veltītas valsts svētkiem;
  • paredz tikšanos ar olimpiešiem, pasaules čempionātu dalībniekiem, sporta speciālistiem u.c. jomas profesionāļiem, rīkojot seminārus, meistarklašu ciklus u.c.

Atbilstoši nolikumam “Valmieras pilsētas pašvaldības projektu konkursi” pretendenti drīkst iesniegt tikai vienu projektu vienā konkursā (kultūras, sporta vai bērnu un jauniešu nometņu rīkošanas konkursā).

Pašvaldības projektu konkursos var piedalīties izglītības iestādes un nevalstiskās organizācijas, nodibinājumi un biedrības, kā arī, 29.oktobrī apstiprinot grozījumus nolikumā “Valmieras pilsētas pašvaldības projektu konkursi”, komercsabiedrības. Tādējādi pašvaldības projektu konkursos aicinātas piedalīties fiziskas personas, komercsabiedrības, izglītības iestādes, nodibinājumi un biedrības.

Pretendentiem jāparedz, ka idejas jārealizē Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā 2021.gadā. Pašvaldība līdzfinansējumu piešķirs līdz 50% no iesniegtā projekta atbilstošo izmaksu kopējās summas, kas iekļaujas apmērā līdz 2000 EUR.

 

Foto: Valters Borskis

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

10.11.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031