Jaunumi Vidzemē

Šī gada 25. decembrī Mazsalacā būs iespēja doties pastaigā pa īpaši veidotu Ziemassvētku sajūtu taku. Iedzīvotāji tiek aicināti aplūkot pilsētvidē izvietotās gaismas instalācijas, kas būs redzamas izstaigājot takas maršrutu laikā no plkst.15.00 līdz 22.00. Izgaismotās takas garums ir 3,5 km. Taka sākas no Mazsalacas pilsētas centra, dodoties pa Parka ielu līdz Valtenberģu muižai, izstaigājot muižas parku un tālāk ejot pa Muižas ielu un Pērnavas ielu līdz pilsētas centram.

Pastaigu taka ietvers piecus izgaismotus vides objektus, kas saistīti ar Ziemassvētkiem, kā arī Mazsalacas un Skaņākalna vēsturi un būtību, un galvenais no tiem būs Valtenberģu muiža. Atzīmējot svētku laiku un muižas 240. gada jubileju, ir izveidota gaismu un video instalācija muižai, godinot tās vēsturisko nozīmi un krāšņumu.

“Valtenberģu muiža katram ir sava - vienam pirmais skolas zvans, skolas laiks, vēl senāk barona laiks ar greznību un savu lietu kārtību, pastaigām pa Kungu celiņiem, krāšņie apstādījumi, tilti un tiltiņi, alejas. Joprojām cildena savā būtībā un noslēpumā savos 240 priecīgi izstaro gaismu,” tā muižu raksturo Dace Jurka, Mazsalacas novada Kultūras centra direktore.

Katrs no objektiem ir īpašs un ar savu stāstu par satikšanos, piedošanu, mīlestību, vēsturi un svētku brīnumu. Pastaigas laikā būs iespējams apskatīties gan Ziemassvētku vecīti, gan izgaismoto, ikdienā piemirsto seno koku aleju, mēnesstaru tiltu, kā arī citus vides objektus, kas atklāsies pastaigas laikā.

Daži no pastaigas objektiem izgaismosies jau 24. decembrī, priecējot iedzīvotājus arī Ziemassvētku vakarā.

Objekti veidoti tā, lai tie atbilstu noteiktajiem ierobežojumiem valstī, taču saglabātu ideju par svētku sajūtu un dotu iespēju paskatīties uz savu pilsētu no mazliet neierasta skatupunkta.

Organizatori atgādina, ka apmeklētājiem ir pienākums visu pastaigas laiku ievērot drošu distanci! Organizatori lūdz slimības simptomu gadījumā pastaigu neapmeklēt!

Atgādinām, ka šis ir pastaigas maršruts vairāku kilometru garumā, tāpēc būsim mājās silti saģērbušies un paēduši, lai, sargājot sevi un citus, nebūtu jādrūzmējas veikalos!

Pastaigu taka ir maršruts kājāmgājējiem, tāpēc lūdzam automašīnas novietot atļautajās vietās pilsētas centrā vai citās ielās, kuras nepārklāj pastaigu taku!

Lūdzam ikvienam no septiņu gadu vecuma lietot sejas aizsargmaskas, ja pastaigas laikā pie vides objektiem atrodas liels skaits cilvēku un nav iespējams ievērot divu metru distanci! 

Pastaigu organizē Mazsalacas novada pašvaldība, Mazsalacas novada Kultūras centrs sadarbībā ar LKA Latvijas Kultūras koledžas studentiem un mentoriem. Pastaigu takas vides objekti ir LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu un mentoru veidoti, ar vēlmi radīt prieku un svētku sajūtu Mazsalacas iedzīvotājiem ziemas vistumšākajā laikā.

23.12.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031