Jaunumi Vidzemē

No 2021. gada 3. februāra katru trešdienu LMT Straume būs skatāms  jauns miniraidījums “Zemes dati”, kas ļaus paraudzīties uz Zemi no augšas un  atklāt jaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas. Raidījumu veido Vides risinājumu institūts sadarbībā ar interneta raidījumu “Diena Pēc”. 

Dati un informācija ir 21. gadsimta nafta. Cilvēks jau izsenis ir tiecies izmantot tehnoloģijas, lai labāk izprastu sev apkārt notiekošo. Jaunajā miniraidījumā “Zemes dati” būs iespēja uzzināt, kā Zemes novērošanas tehnoloģijas virza cilvēces attīstību, kā tie palīdz uzņēmējiem un lēmumu pieņēmējiem dabas resursu apsaimniekošanā.

Lai gan dati mums ir visapkārt, to pielietošanas iespējas nebūt vēl neesam apguvuši. Dati ir kā jauna valoda, kuru lietošanai nepieciešama zinātnieku un datu ekspertu palīdzība. Miniraidījumā ieskatu datu pielietošanā sniegs pasaulē atzīti Zemes novērošanas pētnieki. Savukārt intervijās ar dažādu nozaru ekspertiem varēs uzzināt, kur datus izmanto jau šodien un kur tos būs iespējams sastapt tuvākajā nākotnē.

Miniraidījums “Zemes dati” ir tapis Eiropas Kosmosa aģentūras programmas “Eiropas sadarbības valstu plāns” atbalstītā projekta ExpandEO un ES Erasmus+ programmas atbalstītā projekta EO4GEO ietvaros.

Par Vides risinājumu institūtu

Vides risinājumu institūts ir starptautiska pētniecības, attīstības un inovāciju organizācija. Tajā apvienojušies dažādu nozaru eksperti un speciālisti, kas, pielietojot jaunākās tehnoloģijas un zināšanas, izstrādā risinājumus ar dabas resursu apsaimniekošanu saistītiem izaicinājumiem. VRI pētniecībā izmanto satelītu datus, dronus, zemes sensorus, robotiku, datu sapludināšanu, mašīnapmācību un citas tehnoloģijas. VRI ir vadošais Zemes novērošanas un attālās izpētes jomas pārstāvis Latvija, kā arī pakalpojumu sniedzējs Eiropas Kosmosa aģentūrai.

 

Informāciju sagatavoja:

Guna Dātava

Vides risinājumu institūta

Projektu vadītāja

Guna.datava PIE videsinstituts PUNKTS lv">Guna.datava PIE videsinstituts PUNKTS lv

+371 26568947

04.02.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031