Jaunumi Vidzemē

Līdz 21.aprīlim Valmieras un apkārtējo novadu, pilsētu uzņēmumi, iestādes, dažādas organizācijas un citi darba devēji tiek aicināti reģistrēt darbavietas Valmieras pilsētas pašvaldības organizētajai skolēnu vasaras nodarbinātības programmai.

Īpaši aicināti pieteikties darba devēji STEAM (zinātne un dabaszinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes, māksla un dizains, matemātika) nozarēs vai darba devēji, kuri var piedāvāt vakances, kas paredz ar STEAM saistītus pienākumus.

Lai reģistrētu darba vietas vasaras nodarbinātībai, aicinām darba devējus aizpildīt elektronisku pieteikuma formu.

 Pieteikuma veidlapā darba devēji aicināti norādīt nodarbināšanas periodu / -s vasarā. Plānots, ka vasaras nodarbinātība tiks organizēta četros periodos:

  • 1. līdz 21. jūnijs;
  • 28. jūnijs līdz 16. jūlijs;
  • 19. jūlijs līdz 6. augusts;
  • 9. līdz 27. augusts.

Tāpat pieteikuma veidlapā darba devēji aicināti norādīt vēlamo skolēnu vecumu, vakanču veidus, vakanču skaitu, īsu darba pienākumu aprakstu. Vasaras nodarbinātības programmā iesaistīto jauniešu darba samaksa tiek finansēta un neparedz finansiālu ieguldījumu no darba devēja puses.

Vasaras nodarbinātības programmas mērķis ir nodrošināt Valmierā pilnvērtīgāku karjeras attīstības atbalstu un dot iespēju skolēniem iepazīt profesijas, darba devējus un darba tirgus specifiku. Strādājot vasarā, skolēni gūst sākotnējo darba pieredzi, apzinās savu spēju un prasmju iespējas, lietderīgi pavada brīvo laiku un nopelna.

Maija sākumā 2021.gada vasaras nodarbinātības programmai tiks aicināti pieteikties arī skolēni divās apakšprogrammās: pirmajā programmā darbu 13 – 19 gadīgiem Valmieras vai citu novadu / pilsētu izglītības iestāžu skolēniem, kuru dzīvesvieta deklarēta Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā ne vēlāk kā no 2021. gada 1.janvāra, piedāvās Valmieras pilsētas pašvaldība un tās iestādes; otrajā programmā darba vietas 13 – 19 gadus veciem skolēniem, kuri mācās Valmieras vispārējās vai profesionālās ievirzes izglītības iestādē (dzīvesvietai nav obligāti jābūt deklarētai Valmierā), nodrošinās dažādi Valmieras uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas.

Mainoties epidemioloģiskajai situācijai saistībā ar Covid-19 izplatību, ir iespējamas arī izmaiņas skolēnu vasaras nodarbinātības programmas organizācijā. Aicinām būt saprotošiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai www.valmiera.lv!

Plašāka informācija par nodarbinātības programmu pieejama, zvanot Valmieras Izglītības pārvaldes speciālistei izglītības jautājumos pa tālruni 64207154 vai rakstot e-pastu eva.monika.svarca PIE valmiera PUNKTS lv.

2020. gadā vasaras nodarbinātības programmā piedalījās 320 skolēni. Skolēni tika nodarbināti visdažādākajos darbos, ne vien labiekārtošanas un sakopšanas darbos, bet tika uzticēti arī atbildīgāki pienākumi, kas iespēju robežā piemeklēti viņu prasmēm un interesēm, pietuvinot mērķtiecīgai nākotnes karjeras izvēlei.

Vasaras nodarbinātības programmu skolēniem Valmieras pilsētas pašvaldība organizē jau astoto gadu pēc kārtas. Vasaras nodarbinātību līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds iniciatīvas “Pilsētu inovatīvās darbības” ietvaros. Šī informācija atspoguļo vienīgi autora viedokli, un iniciatīvas “Pilsētu inovatīvās darbības” iestādes neatbild par šīs informācijas potenciālajiem izmantošanas veidiem.

Informāciju sagatavoja:

Liene Pinne

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob. tālr.:22464113

13.04.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031