Jaunumi Vidzemē

Auksto zupu Rozes gaumē vai uz ugunskura vārītu zupu meksikāņu labākajās tradīcijās, mazās Pavlovas kūciņas, burgerus, pašceptu maizīti un mammas pīrāgus, sviestā ceptu Burtnieka zandartu, plānās pankūkas ar visdažādākajiem pildījumiem, mājas Cielaviņu, vegānisko plovu, atvēsinošus dzērienus un vēl daudzus citus gardumus aicina baudīt pirmajās Mājas kafejnīcu dienās Valmieras novadā, kas norisināsies jau 7. un 8. augustā.

Kopumā ciemos aicinās 22 mājas kafejnīcas, no kurām lielākā daļa atradīsies Valmierā, bet gardēžus gaidīs arī Mazsalacas pusē, Rencēnos, pie Burtnieka ezera, Rubenē, Strenču pusē un Zilākalnā. Valmieras novada mājas kafejnīcas un to viesmīlīgie saimnieki ir aktīvi gatavojušies, lai jau augusta sākumā iepriecinātu ikvienu viesi ne tikai ar mīlestību gatavotajiem ēdieniem un dzērieniem, bet arī ar citām piedāvājumu bagātinošām aktivitātēm! Būs muzikālie pārsteigumi, radošās darbnīcas, dārza spēles, amatieru teātra skeči, kino vakari, iespēja izmēģināt roku ābolu sulas spiešanas darbnīcā, nospēlēt kādu skaņdarbu pie brīvdabas klavierēm vai doties ekspedīcijā pa mākslinieka Rozes bērnības takām. Kur vēl citur, ja ne Mājas kafejnīcu dienās, varēs izbraukt ar saimnieka atjaunoto Volgu, radiovadāmiem bagijiem, trases automobiļiem vai laivu. Mājas kafejnīcu dienās ar viesiem tiksies pat aitiņas, ļaujot pataustīt, cik bieza un mīksta ir to vilna, vai pat iedrošinot samīļot. Būs iespēja iemēģināt roku filcēšanā, un vēl daudz citu brīnumainu pārsteigumu un piedzīvojumu būs mājas kafejnīcu viesiem. Vairākas mājas kafejnīcas piedāvās iegādāties pašu un apkaimes kaimiņu darinātos suvenīrus un apskatīt savas saimniecības (vīna darītava, Kristapa Brašļa keramikas darbnīca u.c.). Kādas mājas kafejnīcas foto stūrītis būs pavisam īpašs, jo tajā fotogrāfijas varēs uzņemt ar 100 gadus vecu filmas aparātu. 

Lai viesošanās mājas kafejnīcās būtu harmoniska kā viesiem, tā saimniekiem, aicinām pirms apmeklējuma pārliecināties par precīzu katras vietas darba laiku un to, vai mājas kafejnīca aicina painformēt par savu ierašanos iepriekš! Interaktīvo karti ar visām Valmieras novada mājas kafejnīcām, to piedāvājumu un darbalaikiem var aplūkot šeit.

Plašāka informācija par mājas kafejnīcu piedāvājumiem aplūkojuma arī www.majaskafejnicas.lv/valmierasnovads un visit.valmiera.lv, savukārt informatīvā brošūra drukātā veidā pieejama Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10) vai elektroniski šeit.

Mājas kafejnīcu dienu mērķis ir popularizēt reģionālā tūrisma galamērķus, veicināt kopienu sadarbību, kā arī izcelt īpašos, novadam raksturīgos stāstus gastronomiskajā tūrismā. Iniciatīvu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar LLTA “Lauku ceļotājs”.

Atzīmē kalendārā 7. un 8. augustu kā neaizmirstami gardu ceļojumu pa Valmieras novadu! Tiekamies Mājas kafejnīcu dienās!

Informāciju sagatavoja: Zane Krūmiņa, Valmieras Tūrisma informācijas centra Tūrisma projektu vadītāja; mob. tālr.: 25437177

28.07.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031