Jaunumi Vidzemē

Valmierā izveidota velotrase BTA Velozinis, kas bērniem un jauniešiem praktiskā veidā māca par drošu braukšanu pilsētvidē. Trase tapusi sadarbībā ar AAS “BTA Baltic Insurance Company” (BTA), biedrību “For Better” un pašmāju velotrašu izbūves speciālistiem “Velosolutions”.

Šovasar Valmiera ir ierindojusies to pilsētu sarakstā, kurā atklāts BTA Velozinis. Tā ir vieta, kur gan mazie, gan lielie velobraucēji var attīstīt savas braukšanas prasmes, pārvarot dažādus šķēršļus un piedaloties velospēlēs. Valmieras pilsētas pašvaldība ir gandarīta par šādas trases realizēšanu, jo tā dos pozitīvu rezultātu ilgtermiņā, domājot gan par bērnu velosatiksmes zināšanām pilsētā, gan par vēl vienu izglītojošu aktīvās atpūtas vietu Valmierā. BTA Velozinis atrodas Valmierā, Krāču ielā 4, blakus bērnu laukumiņam.

BTA Velozinis ir sociāli atbildīgs un inovatīvs projekts, kas ir realizēts jau vairākās Latvijas pilsētās. Tā ir unikāla velotrase, kas ar dažādiem pilsētvides imitējošiem elementiem un velospēlēm māca par drošību uz ceļa. Šis ir inovatīvs piedzīvojums, kas bērnus un jauniešus jautrā veidā sagatavo reālai pilsētas satiksmei un ļauj pārvarēt tās grūtākos šķēršļus – bedres, trepes, sliedes un dažādu segumu maiņas. Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Rūsis uzsver: “Pozitīvi ir tas, ka šo trasi var apmeklēt bērni kopā ar vecākiem un pavadīt aktīvu dienu Valmierā, iemācoties kaut ko jaunu – gan dažādas velo prasmes, gan vienkārši dzīvei noderīgas lietas. Prieks, ka šāda vieta Valmierā ir izveidota. Paldies!”

“Velosolutions” vadītājs Jānis Jansons norāda, ka šobrīd BTA Velozinis trases ir uzdāvinātas un uzstādītas jau Rīgā, Siguldā, Jelgavā, Valmierā, Saulkrastos, Salaspilī un šovasar šim pilsētu sarakstam tiks pievienotas vēl vismaz desmit vietas Latvijā. Vairāk par trasi BTA Velozinis un jau realizētajiem projektiem informāciju var atrast www.btavelozinis.lv.

BTA Velozinis projekts tapa 2021. gadā sadarbībā ar AAS “BTA Baltic Insurance” un biedrību “For Better”. Kā sociāli atbildīgs uzņēmums, BTA rūpējas par sabiedrības labklājību un drošību, atbalstot projektus, kas veicina inovāciju ieviešanu drošības uzlabošanā, jo it īpaši, ja tie ir bērni. BTA Velozinis ir lielisks piemērs tam, kā no ikdienas situācijas rodas iedvesmojoši projekti, kuros iesaistās gan privātais, gan pašvaldību sektori.

Vairāk informācijas: Beāte Svarinska, We Build Parks pārstāve, beate PIE webuildparks PUNKTS com

28.07.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930