Jaunumi Vidzemē

Turpinot jau aizsākto tradīciju, Valmieras muzejs 1. septembrī no plkst.12.00 līdz 15.00 aicina radošo nodarbību ceļojumā “Citāda skola”.

Darbošanās notiks Valmieras senpilsētā, pils teritorijas pagalmos pie muzeja ēkām un muzeja Garšaugu dārzā Gaujmalā. Uzsākot pirmās skolas dienas ceļojumu, katrs dalībnieks saņems karti, kas aizvedīs no stundas uz stundu. Šī gada vadmotīvs “Pamanīt un sajust” sola iespēju iesaistīties gan bērniem, gan vecākiem.

Citādās skolas stundās būs iespējams likt lietā maņas, piedaloties septiņās radošajās darbnīcās:

Arheologa stāsts
Uz brīdi iejūtoties arheologa ādā, galvenais būs rakt. Un pēc tam kā īstiem arheologiem savu atradumu dokumentēt pašiem vai ar vecāku palīdzību.

Noslēpumu lāde
Pils pagalmā viena no senākajām ēkām – guļbaļķu klēts – glabā daudz noslēpumainu lietu. Uzdevums būs atrast īsto un pareizo. 

Mākslas brīnumi
Muzeja iekšpagalmā zem ozola varēs iemācīties ieaust mākslas darbā dažādus savvaļas augus, radot savu improvizāciju ne tikai košu, bet arī smaržīgu.

Neredzamā pasaule
Savukārt pie Valtera namiņa būs iespēja pārbaudīt koncentrēšanās spējas, pēc sajūtām zīmējot nezināmo.

Ģeometriskie raksti
Pļaviņā pie muzeja Izstāžu zāles Citāda skola aicinās pārbaudīt vizuālo uztveri, meklējot caur “lielo aci” paslēptās ģeometriskās figūras.

Gudrību vācele
Pa ceļam uz Valterkalniņu varēs atjaunot sen aizmirstās iemaņas vai uzzināt ko jaunu. Zinot, minot vai ļaujoties intuīcijai, risināsim uzdevumus par dažādiem seno priekšmetu nosaukumiem un to pielietojumu lauku darbos.

Garšu un smaržu noslēpumi
Muzeja Garšaugu dārzā būs jāizmanto vērība un oža, lai atminētu garšaugu dārzā paslēpušos augus, bet, izgaršojot kādu no tējām, varēsiet izmantot garšas sajūtas augu atpazīšanai. 

Pirmajā skolas dienā gaidīsim arī Valmieras muzeja Izstāžu namā, kur  iespēja iesaistīties vēl citu mākslas uzdevumu risināšanā, dodoties neparastā ceļojumā – Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas interaktīvajā izstādē “Redzēt. Domāt. Radīt.”.

Vecākiem ar bērniem Zinību dienā muzeja apmeklējums ir bez maksas. Atgādinām, ka visiem izglītības iestāžu audzēkņiem bez maksas ir jebkuras muzeja izstādes vai ekspozīcijas apmeklējums.

Jaunajā mācību gadā gaidot ciemos ikvienu interesentu, muzeja darbinieki vēl skolēniem un viņu vecākiem katram atrast savu aizraujošo vēstures un mākslas stāstu.

“Citādās skolas” apmeklētājus lūdzam ievērot sociālo distancēšanos un muzeja darbinieku norādījumus, esot atbildīgiem pret savu un līdzcilvēku veselību.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Buša, Valmieras muzejs

31.08.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930